Morgenkommentar 26.04.2022

OLJE: Vi så en oljepris som falt i går, i tråd med det vi antok. 100-nivået på brenten. Ser vi på chartet er det kan det være interessant for den kontrære investor å teste nivåene vi ligger på nå.

AKSJEMARKEDET: En blå dag i USA og the return of the dip buyer. Vi ser Nasdaq sterkest og det kan nok komme av at indeksen nærmer seg bunnivåene fra slutten av feb, starten av mars. Elon Musk melder at han kjøper hele Twitter selv, men vi så ingen særlig indeksutslag på nyheten.

Ser vi på faktorene er det alt som har gått dårlig den siste uken som gikk bra, så tydelig at det er testing av bunner. Så for de kommentatorene som prøver å legge noe større analyser bak dagens oppgang, mener vi det er så enkelt som at RSI på blant annet Nasdaq er på lave 30 tallet og folk vil teste nivåene. For Nasdaq handlet vi på dagens lav 1,7% over bunnen fra en månedstid tilbake. Vi ser futurene i Europa peke opp mellom 1-2% ved åpning og for de som har posisjonert seg mot risk on aksjer kan denne uken være interessant å ri bølgen for deretter å vekte seg litt ned. Vi ser ingen drastiske endringer i det fundamentale bildet.

SCATC: Etter en tung uke for vekstaksjer er aksjen igjen nede og skraper på 2 års bunn-nivåer i underkant av 120. 115-118 er hovedsakelig det laveste den har handlet på selv om man med lupe kan se at den har handlet så lavt som 105-tallet også men det var i svært kort tid og minimalt med volum. Handler i oversolgt område med en 14 dagers RSI på 33-ish. Aksjen har stort sett alltid rekylert mot oppsiden dagen etter, eller kort tid etter handel under 120,-. Nå er det nødvendigvis også avgjørende at US, herunder særskilt Nasdaq, ikke på nytt ruller over mot nedsiden slik som stort sett var melodien i forrige uke. Vi leser om lag samme RSI bilde på Nasdaq med en 14 dagers rsi på 33. Samme trade kunne man gjerne vurdert med samme argumenter i KAHOT, AUTO og NOD, uten sammenligning for øvrig, som på mange måter har gjort lignende bevegelser og ser nokså like ut i chartene sine

GA i Media: For de som følger investorsiden Investornytt så er vi intervjuet rundt hvordan vi håndterer dagens marked. Saken er en plussak, så du må ha abonnement for å lese artikkelen: https://investornytt.no/hvor-plasserer-disse-profilene-kapitalen/

MAKRO/FX: Vi ser dollaren holde seg litt på minussiden. En ganske rolig dag og de fleste utslagene vi ser i råvaremarkedet kan man legge på at dollaren svekker seg svak. Ikke de store bevegelsene.

For de som ser på trading fikk vi en test av 1900 på gullet i går og vi slår rundt dette nivået. Vi får gullet litt opp i dag, men også dette ser ut som er på ryggen av en dollar som er litt ned.

Hvis det var noen ord og uttrykk du ikke forstod, referer vi gjerne til dette «Finansopediet»: https://www.tiderpenger.no/finansopedia/

Global Assets skreddersyr den finansielle rådgivningen til deg slik at du får den markedstilnærmingen du ønsker.