Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $50/fat, ned 1,96% siden samme tid fredag, og ned 1,58% siden midnatt. Vi får litt nedsidepress på oljeprisen her i morgentimene etter at Irak har uttalt at de ønsker å øke oljeeksporten med ca 150 000 fat/dag etter at frakt har startet opp igjen fra oljefeltene Baba Gorgor, Jambour og Khabbaz. Meldinger kommer også inn på at opprørsgruppen i Nigeria, Niger Delta, vil avslutte sin aggresjon mot multinasjonale oljeselskap. Baker Hughes rig count melder også at åtte nye rigger har startet opp i forrige uke. Vi så også i forrige uke at en del hedge fund dekket inn shortkontraktene sine i olje.

VALUTA: Ledere fra Tyskland, Frankrike og Italia møres i dag for samtaler. Eurosonen sliter på å oppnå sine mål og planer, mulige nye tiltak kan være nødvendige. Usd styrkes noe, fokus på Fed og renter hovedtema. Eurusd handler 1,1280 med UsdIndex 94,90. Yellen snakker fredag og kan være vi må vente på dette før nye signaler for Usd. Lite nytt i Østen og Yen holder stand i overkant av 100 mot Usd. Mixed bilde på børser og mangel på politiske signaler gir Yen safe have flow. Olje og råvarepriser faller noe tilbake og tar med seg Aud og Cad som handler 0,76 og 1,2920 mot Usd

Krona klarte ikke å styrke seg med siste ukes oljepris oppgang og noe lavere renter kan være grunn og reposisjonering som igjen har ført til salg av kroner. Vi handler midt i range 9,20-9,40 mot Euro. Lite med nyheter og makrotall i dag. EurNok 9,31, UsdNok 9,25 og Pund handler 10,77.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg

Se alle

Morgenkommentar

God Morgen Oljen handler på $65,09/fat +0,67% siden fredag samme tid og +0,53% siden Oslo Børs stengte. Oljen handler på oppsiden på bakgrunn av handelsavtale. AKSJEMARKEDET: Vi ser at markedene i Asi

Morgenkommentar

God Morgen Oljen handler på $55,58/fat, opp 0,67% siden igår samme tid og ned 0,59% fra da Oslo Børs stengte. API meldte om lagerbygging i går på 5,8m fat, mot ventet 3,06m fat. De meldte om en byggin

Morgenkommentar

God Morgen I dag er innsettelsen av Trump. 2017 blir et spennende år, da vi skal se hvordan Brexit, Trump sin politikk, OPEC mm skal utspille seg etter at 2016 var året da vi fikk beskjeden om at ting

© Copyright 2016 Global Assets and Trading. All Rights Reserved.