Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $46,20/fat, flatt siden igår samme tid, og flatt siden Oslo Børs stengte. Avventende aktører i markedet venter på Baker Hughes riggtelling i dag da vi har sette en økning på 25% flere rigger siden det laveste nivået i mai. Men ikke la oss glemme at antall rigger er ned 73,54% siden desember 2014.

TEL: Avisen Vedomosti har uttalelser fra uidentifiserte budgivere ifht obligasjonen vi skrev om i går at Telenor har nok ordre til å selge 8,1% av Vimpelcom aksjene og $1mrd obligasjonen. Vedomosti sier også at Telenor kan selge VimpelCom på $3,5/aksje, rett under gårsdagens stengningskurs som var på $3,63 etter en oppgang på 9% fra onsdag. Vi legger til at Berenberg nedgraderer Telenor fra Hold til Selg.

STL: Selskapet oppgraderes til Kjøp hos Bank of America Merril Lynch

DBK: Det Amerikanske Justisdepartementet har sagt at de ønsker en $14mrd betaling i et forlik. Deutsche Bank har fått kritikk tidligere om at de mispriset sin boliglån og solgte de videre. Dette har vært en lang etterforskning og tidligere har det være ventet at et forlik kan ligge på rundt $2-3mrd. Selskapet selv sier at $14mrd er et «opening bid» og et reell straff vil bli lavere. Andre banker som Goldman Sachs betalte tidligere i år $5,06mrd i et forlik. Så denne saken er ikke død og vil nok vekte videre negativt på aksjekursen. DBK er ned 6,11% i førhandelen i Tyskland.

VALUTA: SNB og BoE holdt begge rentene uendret på sine respektive møter torsdag og dette gav ingen nevneverdige markeds bevegelser. Pund handler 1.3250 mot Usd, mens EurChf ligger 1.0930 Usd uendret på 1.1250 nivået, detaljhandeltall igår under forventninger uten at det ga utslag. Yen styrkes noe med fokus mot rentemøte neste uke og stimuli progam, 102.10 mot Usd. Råvarer tar igjen noe av tapt terreng, men nedsidepress inntakt.

Krona sideveis uten store nyheter, fokus her som i Yen og Usd på oppkommende rentemøte neste uke. EurNok 9.25 med UsdNok 8.2375 og SekNok 0,9700. Inflasjonstall fra USA i dag og konsensus venter en svak økning på 0,2%. Vi legger også ut at SSB sin rapport som kom ut i går ikke gav noen overraskelser.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


6 visninger

Siste innlegg

Se alle

Morgenkommentar

God Morgen Oljen handler på $65,09/fat +0,67% siden fredag samme tid og +0,53% siden Oslo Børs stengte. Oljen handler på oppsiden på bakgrunn av handelsavtale. AKSJEMARKEDET: Vi ser at markedene i Asi

Morgenkommentar

God Morgen Oljen handler på $55,58/fat, opp 0,67% siden igår samme tid og ned 0,59% fra da Oslo Børs stengte. API meldte om lagerbygging i går på 5,8m fat, mot ventet 3,06m fat. De meldte om en byggin

Morgenkommentar

God Morgen I dag er innsettelsen av Trump. 2017 blir et spennende år, da vi skal se hvordan Brexit, Trump sin politikk, OPEC mm skal utspille seg etter at 2016 var året da vi fikk beskjeden om at ting

© Copyright 2016 Global Assets and Trading. All Rights Reserved.