Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $48,06/fat, ned 0,53% siden i går samme tid, og ned 0,58% siden midnatt. Oljen har falt nå de fire siste dagene. Oljearbeiderne i Canada har begynt å produsere olje igjen, samt Iran fortsetter å øke eksport av olje.

BANK: Moodys nedgraderer kredittvurderingen av Deutsche Bank, Tysklands største bank. De opprettholder status som «Investment Grade». Dette har vært noe av problemet for europeisk bankvesen, en økonomi som ikke har kommet seg på fote etter at Mario Draghi og ESB lanserte stimulipakker for halvannet år siden samt at bankene sitter med mye ukjent på balansen. Bank var en sektor som var hauset mest tidlig vår i fjor, men er nå sett på som en stygg ulv fra et investesteringsperspektiv.

NAS: Det heleide datterselskapet, Arctic Aviation Assets Ltd. (AAA), har ingått en intensjonsavtale med CIT Aerospace om to Boeing 787-9 Dreamlinere med leveranse i 2018. Dette er med på å styrke langdistansesatsingen til selskapet. Vi er positive til flysektoren på lengre sikt, men er forsiktig i litt tid fremover da mye av fokuset i markedet er terrorangrep i Europa, samt fly som forsvinner og blir skutt ned. Dette skaper usikkerhet for passasjerer, og Ryanair uttalte i går at de venter svakere booking fremover grunnet disse årsakene.

NEL: Selskapet har Uno-X Hydrogen AS, en NEL joint venture, har inngått en avtale med Praxair om installasjon av 20 hydrogenstasjoner inn 2020 som skal dekke alle de store norske byene.

VALUTA: Vi fikk som forventet en særs rolig start på uka og til tross for uttalelser om høyere rente i Usa, mindre frykt for følgende av at Uk skulle forlate Eu, alt fra ett sentralt Fed medlem. Usd handler 1.1210 med UsdIndex 95.20, mens GbpUsd under 1,45 og handler 1,4480. De fleste børser og råvarer med røde tall, dog små utslag. Markedet legger press på Yen som styrkes noe. UsdYen 109,20. Cad svekkes med olje og uvisshet i forkant av onsdagens rentemøte. UsdCad handler 1,3170 mens Aud under 0,72 mot Usd. Nok på svake siden men innenfor smale ranger. Eurnok 9.37 med UsdNok 8.35 og ChfNok 8.44. Finner lite med viktige makrotall og hendelser her hjemme så hovedfokus denne uken blir på oljeprisen og investeringer i oljesektoren. I Europa ser at Hellas igjen er på dagsorden når finansministere møtes, noe som neppe blir positivt om de igjen skal refinansieres.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.