Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $49,16/fat, opp 2,28% siden i går samme tid, og opp 1,74% siden midnatt. API oljelagertall viste et fall på 5,137m fat mot ventet fall på 3,3m fat. Det blir spennende å se om dette opprettholdes utover, eller om brannen i Kanada har har mesteparten av skylden. Kanadiske oljesandprodusenter måtte kutte 1 mill fat om dagen fra markedet i frykt for brannen som har vært. Kommer dette lagertrekket grunnet høyere etterspørsel generelt er det bullish for oljen og vi burde se den over $50 om ikke så altfor lenge.

NRS: Mattilsynet har gjort om sin avgjørelse om å nekte utsetting av triploid fisk i Finnmark. I forrige uke avslo Mattilsynet søknaden om dette, men selskapet anket dommen til departementet, som nå har omgjort beslutningen. Positivt

NEL: Øystein Stray Spetalen har solgt 42m aksjer til NOK 2,75/aksje. Dette tilsvarer 6,17% av selskapets utestående aksjer. Han sitter igjen med 33,2m aksjer, 4,88% av utestående aksjer. Disse aksjene er under en lock up avtale med Arctic og DNB Markets og kan ikke bli solgt før 31. desember 2016. Dette kan oppfattes som negativt da Spetalen har vært nest største aksjonær i selskapet bak H2 Holding APS.

OPERA: 91% av aksjonærene har akseptert budet fra konsortiet som inkluderer bla Qihoo 360 Technology Co Ltd and Beijing Kunlun. Budet er på NOK 71/aksje og budet trengte aksept på minimum 90%. Overtagelsen må igjennom diverse regulative instanser så oppgjøret ryktes å bli ferdigstilt ila sommeren.

VALUTA: Usd styrkes på rentefokus og får hjelp av gode makrotall EurUsd nede 1,1150 med Usdindex 95,55. Eu ble enig med Hellas sent i går om overføringer men problemet er ikke over og mer kapital vil måtte gjøres tilgjengelig fremover. Oljeprisen tok ett byks og spesielt Nok styrket seg. Vi testet nivåer rundt 9,40 EurNok i går morges, men crossen falt tilbake med stigende oljepris og vi åpner 9,3020 i dag. UsdNok 8,34 mens ChfNok handler i nivået rundt 8,40.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.