Morgenkommentar 30.05


God Morgen

Oljen handler på $49,64/fat, opp 0,90% siden i går samme tid, men ned 0,86% siden midnatt. OPEC møte 2. juni ventes til å bli et gjesp der få analytikere venter noen endring i strategien til OPEC. Ved forrige møte ble Saudi Arabia åpen kritisert av Venezuela og Iran. Nå som oljeprisen har komme seg kraftig oppover ventes dette møte å bare ville fortsette eksisterende strategi.

STL: Selskapet skal utstede opptil 160m aksjer som en del av scrip utbytte der man kan velge mellom utbetaling eller rabatterte aksjer.

VALUTA: Feds Yellen signaliserte høyere renter i USA en gang de neste måneder under tale i Washington fredag. Ikke helt uventet da høyere rente har ligget i kortene en stund grunnet vekst, makro og arbeidstall. Usd handler sterkere og vi åpner mandagen 1.1100 med Usdindex 95,90. I Japan velger regjeringen å utsette en planlagt salgskatt noe som slår positivt ut i aksjemarkedet og sender Nikkei høyere, mens Yen svekkes. 111.20 mot Usd en klar oppgang fra siste tids handelsrange. De fleste Råvarer noe høyere, mens Gull handler ned over en prosent mot Usd på 1.1205. Norske kroner åpner litt svakere tiltross for at oljeprisen retunerer til nivået rundt 50 Usdb. Vi ser EurNok 9.2850 midt i siste tids range 9.20-9.40. UsdNok åpner høyere mye på grunn av den generelle Usd styrkelsen, 8.3650. Vi minner om at USA holder stengt i dag og venter da en relativt rolig dag.

Disclaimer

Innholdet i denne markeds kommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markeds kommentar.