Morgenkommentar 31.05


God Morgen

Oljen handler på $49,67/fat, uendret siden i går samme tid, men ned 0,12% siden midnatt. I dag er det kontraktsrullering for både brent og WTI. Ser man på Brent Spot prisen handler den på $50,26 da spot endrer til den nye kontrakten.

STL: Selskapet har blitt nedgradert til Underperform vs sector perform av RBC.

BIONOR: Selskapet skal kjøre en emisjon for å hente kapital de neste 6-12mnd. Kapitalbehovet estimeres til NOK 230-270m fro 3Q16 til 4Q19. Tidligere var dette estimert til NOK 375-420m til 1Q19. Med reduserte kapitalbehov basert på reduksjon i kjernekost og et smalere fokusområde enn før, har selskapet da valgt å hente inn mindre enn før. Nåværende markedsverdi på selskapet er på NOK 228,2m. Dette vil gi en utvanningseffekt på roughly 50%.

VALUTA: Stengt i Usa i går så det er små utslag i valutaverden. Mislykket rakettoppskyting i Nord Korea ga ingen markedsutslag til tross for økt spenning i regionen. EurUsd åpner 1,1230 med UsdIndex 95,75 noe ned fra gårsdagens åpning. Yen stabil, 111,30 men råvarevalutaene Aud og Cad øker litt i verdi med positiv oljepris. Norske kroner sideveis i smal range og samme åpning som i går, 9,29. Aku arbeidstall viste liten forandring i ledighet, men ingen bedring, mens revidert budsjett åpner for økt bruk av våre oljepenger. I dag kommer Nb sine valutatall, dvs beløpet i Nok de selger i valuta pr dag. 900 mio Nok pr dag de siste måneder og spørsmålet er vel om ikke tallet vil øke noe i Juni. Detaljhandelstall på svake siden så litt spenningmot dagens kreditt tall EurNok i range 9,20-9,40

Disclaimer

Innholdet i denne markeds kommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markeds kommentar.


Siste innlegg