Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $50,08/fat, ned ca 3% siden samme tid i går og ned ca 1% siden midnatt. Med styrking i dollar, og et lite opptikk i Baker Hughes riggtelling, faller oljen litt videre ned.

STL: Scrip emisjonen til Statoil ble satt til kurs NOK 130,64, 4,56% under fredagens stengningskurs. Selskapet har sagt at emisjonskursen kommer til å ligge ca 5% under markedskurs.

Obligasjonsmarkedet: Det norske junk bond markedet har begynt å ta seg opp igjen. Etter en del bra restruktureringer, har risikoappetitten til investorer økt mer.

VALUTA: Usd avsluttet sist uke på sterke siden og ga råvareprisene ett realt dytt på nedsiden og spesielt Olje falt tilbake. Lite med nyheter over helgen så hovedfokus for uken blir rentenivået i Usa, Brexit og Eurosonens mange utfordringer. Det kan tydes som sikkert at en Brexit vil påføre såvel Engelske som Europeiske banker kraftige utfordringer. GbpUsd handler 1.4175, mens EurGbp 0.7940. EurUsd 1.1250 med UsdIndex oppe 94,80. Yen fortsetter å stige i verdi, Asia børser faller med usikkerhet rundt Europa og vekst i egen Region. UsdYen testet nivåer under 106 og vi handler 106.10 på morgenkvisten. Nok svekket seg markant fredag aften med oljeprisen. Kpi tallene tidligere på dagen kom igjen høyere enn NB sitt target og økte troen på at dagens rente nivå opprettholdes. Hovedfokus på oljeprisen, EurNok 9.31 med UsdNok 8.28 og ChfNok 8.58.

Vi tar til slutt med liten oversikt over 10 års renter siste året for å sette det litt i perspektiv.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.