Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $49,95/fat, ned ca 0,25% siden samme tid i går og ned ca 0,79% siden midnatt.

ODL: Selskapet velger å ikke anke klage fra Finanstilsynet om for lav nedskriving av Deepsea Stavanger og Atlantic. FT venter at den revurderte avskrivingen kommer nærmere verdivurderingen til Clarkson og Pareto. Her ligger verdivurderingen på $563m/rigg, og selskapet har selv verdivurdert de til hhv $913 og $862. Avskrives disse ned til det nivået blir det tungt.

BREXIT: Siste Bloomberg Poll viser at 46% vil forlate, 42,5% vil bli og 11,5% er usikre på EU medlemskap.

MSFT/Linkedin: Microsoft kjøper opp linkedin for $193/aksje. Mange spekulerer om Salesforce.com er det neste tech selskapet som kjøpes opp.

VALUTA: Ett døgn uten de helt store nyheter fikk vi de fleste markeder innenfor smale ranger. Usd noe svakere som igjen hjelper råvareprisene på oppsiden. Gull på 1.1285 mot Usd mens aluminium handler rundt 1.600 Usdt.

EurUsd 1.1290 med UsdIndex 94.45. Rentemøte i Fed neste to dager med rentebeslutning torsdag aften kl 2000, markedet venter ikke en økning på dette møtet. Kina makro samt frykt for Europa fortsetter å presse Yen høyere, BOJ uttalte i natt igjen sin bekymring for kursutviklingen, men så langt bare på det verbale plan. UsdYen 105.85. Chf den klare safe haven valuta.

Nok svakere med oljepris men begrensede utslag i EurNok, 9.35 høy mandag og vi åpner tirsdagen 9,34 med UsdNok 8.2775 og ChfNok 8.58. Mye makro tall for oljen i aften som blir viktige. EurNok handler i 9.20-9.40 range bildet men med lavere oljepris kan oppsiden i rangebildet utfordres.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.