Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $49,13/fat, ned ca 1,64% siden samme tid i går og ned ca 1,36% siden midnatt. Oljelagertallene viste lagervekst på 1,5mfat mot ventet -1,4mfat.

Det som styrer finansmarkedene nå er mulighet for Brexit og avstemmingen der 23. juni. Investorer kaster alt som har med risiko og putter pengene inn i safe havens som Sveitsiske Franc og Tyske Statsobligasjoner. For første gang var yielden på Tyske Statsobligasjoner negativ, mens vi nå er rett over nullpunktet

Ser vi på sveitsfrancen er den styrket seg kraftig den siste tiden, da den er som et safe haven for investorer.

Ser man på den siste meningsmålingen om Brexit ligger «forlate» siden på 46,25%, «bli» 41% og «usikre» på 12,75%. Dette er videre økning i «forlate» leiren.

Vi ser at stor volatilitet og frykt i markedet som skaper panikksalg og overreaksjoner på nedsiden, gitt at det ikke blir noen Brexit. Det kommer til å være stor volatilitet frem mot 23. juni og det er viktig å agere med et kapitalbevarende perspektiv. Vi ser at volatiliteten allerede har spiket kraftig på oppsiden.

Vi vil legge til helt tilslutt at hvis vi får en Brexit kommer dette til å få langvarige og store konsekvenser for hele Eurosonen og potensielt de store handelspartnerne.

For spm om hvordan vi sikrer porteføljene i markedet, bare ta kontakt.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg