Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $48,56/fat, ned 1,16% siden samme tid i går og ned 0,82% siden midnatt. EIA oljelagertall viste et fall på 0,933mfat mot API som viste en vekst på halvannen million fat. Dette ga en tidlig kraftig oppgang, men man vet at produksjonen i Kanada vil ta seg opp igjen etter skogbranner og dette vil øke på produksjonen fremover. I Nigeria sier nå de militante styrkene, som har angrepet oljeinfrastruktur og sendt produksjonen til 27 års lav, at de vil gå inn i fredssamtaler for første gang. Samtidig så truer de oljeselskap om å ikke reparere rørledninger og annen infrastruktur som er ødelagt.

BIL: Nybilregistreringen viser en vekst på 16% fra samme tid i fjor. Et positivt tegn i en Eurosone som generelt ikke har bevist en tydelig vekst.

IDEX: Selskapet har annonserer at deres Eagle Tiuch Fingerprint Sensor har fått FIDO sertifiseringen. FIDO er en organisasjon som jobber for kvalitet og sikkerhet innenfor online autentisering og for å minske bruken av passord. Idex har et snittkursmål blant analytikere på 14,50 NOK og handler da med gårsdagens sluttkurs på 71% lavere enn dette kursmålet. Det er estimert inn kraftig vekst i selskapet så her må man se at selskapet klarer å levere fremover for å forsvare disse kursmålene.

VALUTA: Såvel Fed som BOJ holdt renter og sin politikk uendret. De har begge fokus på Uk og Brexit og den usikkerhet dette medfører. Usd handler noe ned, 1.1275 mot Usd og UsdIndex på 94.35. Yen får på nytt ett løft og tester nivåer under 104.

BoE forventes med møte i dag og utfallet her forventes uendret. Pund faller noe tilbake men relativt sett er det små utslag, 1.4175 mot Usd og 0.7965 mot Euro.

Råvare priser faller noe og Cad og Aud svekkes tilsvarende. Norske sideveis mot Eur på 9.36 nivået og fortsatt innenfor rangebilde 9.20-9.40 mens UsdNok 8,30 og ChfNok 8,65.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.