Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $49,58/fat, opp 3,87% siden samme tid fredag, og opp 0,83% siden midnatt. Med dollarsvekkelse og mindre Brexit uro trekker markedene seg oppover. Aksjemarkedene er også opp i Asia på samme faktorer. Etter en lengre periode med et flertall i Brexit leiren, ser vi nå at meningsmålingene viser motsatt.

TTS: Palfinger Marine, et østerriksk selskap som er en del av Palfinger Group, har lagt inn bud på TTS AS på NOK 5,60 noe som priser selskapet til ~NOK600m. Selskapet prises til en EV/EBITDA på 12,64x mot tidligere 8,69x og et snitt mot peers 7,64x (12 måneders rullerende EBITDA). Vi tror at generelt i markedet nå, at vi kommer til å se flere overtagelser og sammenslåinger fremover. Vi så det med DETNOR/BP, og vi så det i USA med MSFT/LNKDIN. I Europa nå har ESB begynt å kjøpe selskapsobligasjoner, nå som vil presse kosten for å låne penger ned. Med få andre alternativer vil vi se mer av dette fremover. Innenfor oljeservicesektoren er den del selskapet presset, og vi ser at et selskap som TTS AS med NET Debt/EBITDA på 2,24x og Total Long Term Debt/Equity 11,41x i en sektor som sliter er nok slike bud enkle å svelge.

ROSNEFT: Putin vurderer salg av opptil 19,5% av landets kronjuvel Rosneft OJSC. Mulige kjøpere er Kina og India, i et forsøk på å hente inn penger for å dekke kostnader. Tidligere estimater ser en balanse i statsregnskapet til Russland i 2020, fire av analytikerne tror ikke inntektene vil dekke utgiftene for 2025. For å dekke nåværende tap på finansministeren trekke ca $30mrd i 2016 fra reservene etter allerede å ha overført $45mrd i 2015.

VALUTA: God helg for «Bremain» leiren i Uk sendte frykten for «Brexit» sterkt tilbake og markedene reverserte siste ukes bevegelser. Det meste styres av torsdagens avstemming. Usd svekkes med en styrket Euro, 1.1375 mens Gbp tar et realt byks til 1.4575 mot Usd. Yen slipper ikke helt taket og handler 104,50 mot Usd. Råvarepriser åpner opp og gir positivitet til Aud og Cad. Nok sideveis, men med stigende oljepris og risk on igjen vil dette øke mulighetene for en styrket valuta. 9,42 mot mot Euro, 8.28 mot Usd og 8.68 mot Chf. Chf har styrket seg mye som safe haven rundt Brexit så mulighet for fallende Chf kurs bør være tilstede om blinsiden i Uk leder ann.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.