Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $50,28/fat, opp 1,43% siden samme tid igår, men ned 0,71% siden midnatt. Med et marked som fortsatt lever i troen på en «bremain» har markedene tatt seg oppover. Penger tilbake til risky assets og ut av safe havens som f.eks Tyske 10-årige statsobligasjoner. Her har yielden på fredag og mandag steget fra negative nivåer til 0,051. Vil legge til at en YouGov spørreundersøkelse med 1652 spurte, var det 44% på «leave» og 42% på «remain»

BANK: Finansdepartementet opplyser at DNB, Nordea Norge og Kommunalbanken fortsatt anses som systemviktige finansinstitusjoner. Grunnet dette melder departementet at kapitalbufferkravet økes fra 1 prosentpoeng til 2 prosentpoeng. Fra et aksjeperspektiv ser vi dette som svakt negativt for DNB da rabatten må ytterligere opp mot andre nordiske banker.

DNO: Selskapet har mottatt $15m sammen med Genel. Genel meldte i går at resten av det fakturerte beløpet som totalt er på $39,28m.

VALUTA: Mandagens positive tall for å bli i EU siden i Uk sendte markedene kraftig tilbake fra frykt sonene. Eur sterkere, spesielt mot Usd hvor vi handler 1.1350. Det store bildet her er range 1.11-1.15 og med ett bli i Uk øker mulightetene for test oppsiden. Yen holder stand tiltross for flow ut av safe haven og positive børser. Japans finansminister utalte at de ikke vil intervenere i FX markedet uten videre og la til de ikke hadde intervenert siden 2011. Yen handler 104 mot Usd. Cad, Aud og Nok nyter alle godt av de økende råvareprisene og handler opp siden i går. Aluminium på 1.645 Usdt som er på årsbeste nivåer. Norske styrket seg gjennom mandagen på oljeprisen og vi er igjen tilbake i 9.20-9.40 range bildet. UsdNok 8.28 med ChfNok 8.61. Vi tar med at boligprisene fortsetter å stige jevnt og trutt noe som igjen kan bekymre NB i rentesettings øyemed

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.