Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $50,84/fat, opp 1,11% siden samme tid igår, og opp 0,43% siden midnatt.

Fortsatt de store linjene som styrer markedet nå for tiden. I går kom det frem i tyske forretningsdomstolen at OMT er forenelig med tysk domstol. Her var tanken at ESB vil kjøpe selskapsobligasjoner. Det var usikkert om dette var lov da den tyske sentralbanken er en egen enhet. Med denne dommen vil det i utgangspunktet se ut som at dette styrker ESB sin posisjon og QE program, men Commerzbank mener at i detaljene er det bekymringer. I dommen står det at OMT er lov kun hvis visse krav oppfylles. Dette inkluderer at volumene på OMT er begrensede. Dette betyr at det kan påvirke den fremtidige størrelsen på ESBs QE program. ESB har allerede løftet rammen på programmet, og hvis man kommer i en situasjon der man kan bli nektet å øke grunnet juridiske problemer, kan det endre hva ESB gjør og i verste fall sette en sterk brems på programmet. Dette vil nok skape et lite uromoment fremover.

TSLA/SCTY: Tesla la i går inn bud på SolarCity i bytte mot 0,122-0,131 Tesla aksjer per SolarCity aksje. Budet verdsetter SolarCity til $26,5-28,5 aksje, en 20-30% premie mot tirsdagens sluttkurs. Elon Musk er største aksjonær i både Tesla og SolarCity. Tesla vil holde en presentasjon for rasjonale bak budet. Noen kommentarer har kommet rundt hvorfor allerede, bla annet det at kunder som allerede har Tesla er fort interessert i solcellepaneler på husene sine.

AXA: Selskapet kjøper 90% av det italienske inkassoselskapet CS Union for €9,9m. CS Union hadde i 2015 en EBITDA på €2,1m og en topplinje på €8,2m. Det er en EBITDA margin på 25%. Oppkjøpet priser selskapet til en 5,24x EBITDA, noe som er en billig prising etter vårt syn. CS Union harr de fire siste årene kjøpt 21 porteføljer med misligholdte lån på €710m. Totale misligholdte lån i Italia utgjør brutto over €200mrd, fem ganger mer enn i 2008. Italia er en av verdens største markeder for misligholdte lån.

VALUTA: Draghi, Yellen og de fleste ledere rundt i verden gir uttrykk for frykt rundt torsdagens EU avstemming. De engelske ledere, på begge sider, er mer enige om virkningene for Uk økonomien, men sikkert er at et Leave vil sende UK og Europa markedene ut det ukjente. Draghi sai går at han hadde og ville bruke alle midler til sin disposisjon for å stabilisere EUs økonomi. EurUsd handler 1,1250 hvor Eur svekket seg i går etter Draghis tale. Det synes jo klart at til tross for alle tiltak som er satt ut i live og de i ermet er virkningene i økonomien ikke som ønsket. Yen og Chf holder stand og handler sideveis, UsdYen 104,50 med EurChf 1,0833. Aud og Cad også uten store utslag og på gårsdagens nivåer. Gbp har handler mot sterke siden, 1,4690 mot Usd og 0,7670 mot Eur. 12,20 mot NOK. Krona handler tirsdagen noe sterkere med oljeprisen og om oljepris fortsetter mot oppsiden bør mulighetene for sterkere Nok være tilstede. 9,35 mot Eur, 8,30 mot Usd og 8,63 mot Chf, men også her vil våre venner i vest bestemme neste dagers bevegelser

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.