Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $50,22/fat, ned 1,21% siden samme tid igår, men opp 0,72% siden midnatt. Oljelagertallene viste i går et fall på 0,917m fat mot ventet fall på 1,671m fat. Dette sendte oljen ned to dollar, før den snudde og tok tilbake litt over halvparten av fallet.

BREXIT: I dag er den store dagen der britene går til urnene og stemmer om de skal være med i EU fremover eller ikke. Svaret på avstemmingen kommer natt til i morgen, og man kan vel vente et svar 5-6 tiden i morgen tidlig. Markedet er avventende og det kan vi se på volumene i markedene som var vært markant lavere denne uken enn de siste 3 månedene.

STATOIL: Selskapet utsteder utbytteaksjene i dag. De usteder 18,3m aksjer, og har dermed redusert utbytte for inneværende med $292m. Ca 43% av investorenes utbytte kom i form av aksjer. For investorer som valgte kontantutbytte blir dette betalt ut i morgen.

DNO: Selskapet har fått betalt resten av den fakturerte summen fra KRG.

SUBSEA 7: Selskapet bytter skip på en Petrobas-kontrakt. Bytte har ingen effekt på ratene eller andre kontraktsforhold.

VALUTA: Gbp styrker seg og åpner torsdagen over 1,48 mot Usd noe som er årsbeste. EurGbp 0,7680. Usd faller noe tilbake som igjen gir positivitet til råvareprisene. Yen 104,30 mot Usd så safe haven flow fortsatt i favør av Yen. Chf åpnet gårsdagen mot den sterke siden men falt noe tilbake utover kvelden, 1,0875 mot Eur. Aud og Cad på den positive siden mens Nok handler sideveis på 9,35 nivået mot Eur. GbpNok 12,2000 men Nok faller noe tilbake til 8,23 nivået. Rentemøte i Norges Bank hvor de annonserer sin beslutning om renten kl 10,00. Konsensus i markedet er at Olsen holder rente uendret så derav forventes ingen markedsbevegelser som følge av dette møte

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.