Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $48,33/fat, ned 3,82% siden samme tid igår, og ned 5,73% siden midnatt.

Det er én story som påvirker markedet i dag, og det er BREXIT. Britene har stemt og «Leave» leiren vunnet med 51,9% av stemmene. Denne folkeavstemmingen er ikke juridisk bindene for parlamentet, men å ikke følge folkets valg vil fort virke udemokratisk. Neste steg hvis de følger folkeavstemmingen blir å utøve Artikkel 50 i Lisboa Traktaten, artikkelen som omhandler å trekke seg ut av EU. Markedene, som hadde priset inn en seier til «Remain» denne uken, kaster alt av risiko og løper til sikre havner. Amerikanske statsobligasjoner blir kjøpt som om det var opphørssalg og yielden på 2åringen er ned 33%, 5åringen ned 27%, 10åringen ned 17,5% og 30åringen ned ~10%. Børsåpningen kommer til å bli preget av stop loss, marginskvis og andre handelstekniske elementer som kommer til å skape store intradagsvingninger.

Bank of England sier at de overvåker situasjonen og kommer til å gjøre det som trengs for å opprettholde finansiell stabilitet.

VALUTA: Gbp var ned over 10 prosent mot Usd i natt men kommer noe tilbake på Eurpa åpning og er nå ned rett under 8 prosent. 1,37 mot USD og 0,8050 mot Euro. Brexit flytter de fleste valutapar og utslagene er 5-10 prosent. Safe haven er i fokus, Gull 1,330 mot Usd mens Yen og Chf stiger. Usikkerheten i etterkant av Brexit er stor og vi vil måtte forvente store intradag utslag. Sentralbanker vil måtte vurdere tiltak for å stabilisere og gi trygghet i markedet. Norges Bank holdt renten uendret på møtet torsdag, som forventet, men en fallende oljepris og usikkerhet slår ikke positivt ut. EurNok 9,49 med UsdNok 8,65 og GBpNok nede 11,60 mens ChfNok handler 8,75 etter en tur over 8,90.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.