Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $47,88/fat, ned ca 1% siden samme tid i går, men opp 0,86% siden midnatt. Olje snudde rundt $46,65 etter det største todagersfallet siden februar. Muligheter for streik i Norge som kan påvirke felt som står for 18% av oljeproduksjonen vår og 17% av naturgassproduksjonen vår gjør at oljeprisen trekker seg litt oppover. I 2016 har Norge i snitt produsert 285 000 fat per dag.

Iran ventes å legge ut oljefelt på anbud i sommer. De første feltene kommer til å ligge på grensen til Irak. Det vil bli tilbudt 10-15 olje- og naturgassfelt.

BIONOR PHARMA: Selskapet kom ut med en børsmelding 20. juni der de sier de vurderer en rettet emisjon på opptil NOK 70m. Videre detaljer kommer senere, men for de som har lyst til å ta del i en eventuell emisjon ta kontakt med oss på post@globalassets.no .

VALUTA: En langdryg og turbulent Brexit er til bekymring og om vi legger litt glemte uromomenter som Hellas, innvandring og mangelfull vekst kan sommer og høst bli tøffe tak for Euro. Usd styrket seg gjennom mandagen til nivåer 1.0950 mot Eur, men har falt tilbake og så langt kan det synes dom nivåer under 1.10 ikke vedvarer. Usdindex på 9624. Usd som faller gir rom på oppsiden for råvarepriser og de fleste stiger og vi har igjen aluminium over 1600Usdt. Aud og Cad høyere. Gbp var svakt mandag men åpner høyere i dag 1.3350 mot Usd og 11.33 mot Nok. Krona sideveis det meste av dagen i range rundt 9,40 og oljeprisen er hovedfokus. Vi får NB sin valuta slags tall for Juli den siste dagen i måneden (900 mio Nok om dagen i Juni) og store utslag her kan være markedsledende.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.