Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $48,74/fat, opp ca 1,85% siden i går samme tid og flatt siden midnatt. Oljelagertallene viste et fall på 3,9mfat mot ventet fall på 2,3mfat. Venezuela sin produksjon tar enda et videre dykk nedover. Landet sliter med kraftig underskudd og sliter å skaffe kontanter til å betale sine arbeidere. Oljeproduksjonen er nå på rett under 2,3mfat/dag, det laveste siden 2009. Estimater fra Barclays regner med en produksjon på 2,1mfat/dag ved utgangen av året. Produksjonen faller hovedsakelig fordi oljeserviceselskaper ikke blir betalt for jobben de gjør. PDVSA (Det statlige oljeselskapet i Venezuela) skylder bla Schlumberger $1,2mrd og Halliburton $756m. Dette er tall fra forrige kvartal. Noen analytikere mener at vi faktisk kan komme i en situasjon der vi er i et tilbudsunderskudd neste år med det som skjer i Nigeria, Libya og Venezuela. Vi oppgraderte vårt syn på oljeprisen 8. juni og venter priser rundt $70/fat utover høsten.

DEEP SEA SUPPLY: Selskapet har blitt tildelt tre nye kontrakter for tre forsyningsskip. Kontrakten på Sea Swift er 2 år pluss 1 års opsjon og de to andre skipene har 1+1 år. Det forventes oppstart i Q3 2016.

VALUTA: I forkant av onsdagens møter på ledernivå i Eu repriset de fleste råvarer og valutacrosser seg noe med stigende børser. GbpUsd 1.3330 med EurGbp 0.8300 og GbpNok 11.30 Usd falt med økende risk og hjalp råvareprisene mot oppsiden. Gull 1.1315 mot Usd og Aluminium på 1630 Usdt. Norske kroner positiv med oljepris, 9.37 mot Eur og 8.65 mot Chf. Range EurNok 9,36-9,44 siste dager. Utfallet av pågående samtaler i Eu vil styre markedsbevegelsene i dagene som kommer. Draghi ser for seg en svekket vekst på 0,5 prosent over tre år for Eurosonen grunnet Brexit noen som ble uttalt som mindre enn ventet fra politisk ledelse. Videre ser vi at Yen holder stand rundt 102 nivået mot Usd og Chf er sideveis rundt 1,0850 nivået, økt risk i markedet vil kunne svekke disse valutaene.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.