Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $50,04/fat, ned ca 1,5% siden i går samme tid, men opp ca 0,6% siden midnatt.

I går kveld kom det ut av Standard and Poor’s kutter kredittratingen for EU fra AA+ til AA. De peker på Brexit og uroligheter der som årsaker, men ser fortsatt stabile utsikter. S&P har revurdert sin oppfatning av samholdet i EU til at de heller ser på det som en nøytral mot tidligere positiv vurderingsfaktor. Det at kredittratingen ble senket kan skape problemer for en del selskaper som akkurat kvalifiserer seg for å få sine obligasjoner kjøpt av den Europeiske Sentralbanken (ECB) som en del av stimuliprogrammet. ECB kjøper obligasjoner som er definert som Investment Grade noe som tilsvarer BBB- eller bedre. Så selskapene som ligger på denne ratingen allerede kan slite fremover da disse også kan bli nedgradert ytterligere.

PGS: Selskapet kommer med en oppdatering på flåteutnyttelsen for 2. kvartal. Selskapet har 58% på kontraktsseismikk, 21% på multiklient, 19% på steaming,2% i verftsopphold, og 0% i standby. Denne oppdateringen inkluderer fortsatt ikke fire skip som er i kaldt opplag og et skip til rigging. Dette er et lite fall fra forrige kvartal med 68% på kontrakt og 22% på multiklient.

VALUTA: En positiv start på torsdagen med flow tilbake til markedet ble satt på prøve med IMF som så på Brexit med svært bekymrede øyne og S&P nedjustering av Eu til AA rating. Videre sier BOE på morgenkvisten at de er rede med virkemidler for å roe økonomien, derav også mulig rentekutt.

Gbp og Eur falt tilbake for så å hente inn det meste av fallet. GbpUsd 1.33 med EurUsd 1.1080. Intradag utslag gjør markedet vanskelig lese. Aud høyere mens Yen faller noe tilbake og handler 102,90 mot Usd. Norges Bank vil også i juli selge valuta for 900mNOK om dagen og rykter om kommersielle kronekjøp tok Nok sterkere torsdag, en styrkelsen som så langt er intakt. EurNok 9,275 med ChfNok 8.58. Arbeidstall fra Norge i dag kl 10,00.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.