Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $50,61/fat, opp ca 1,14% siden fredag samme tid, men flatt siden midnatt.

REC: Ved oppstart av Silane IV oppstod det brann i en av enhetens tre gassfyrte oljevarmere. Omstart vil skje i midten av juli. Selskapet estimerer at granulert polysilisium for tredje kvartal bir på 3 800 tonn, noe som er om lag 800 tonn under tidligere guiding. Med en snittpris i forrige uke på PV Grade Polysilicon på $16,65, kan vi estimere en tapt inntekt på $114m, eller NOK 0,0436/aksje (3% fra fredagens stengningskurs). Selskapet preges fortsatt av handelskrigen mellom USA og Kina, og så lenge den pågår er Rec et tungt case å investere i.

BAKKAFROST: Selskapet melder om slaktevolum på 13 000 tonn i 2.kv. Dette er opp fra 10 934 tonn i 1.kv. Basert på snittprisene i 2.kv fra Fish Pool samt deres marginer burde vi se en EBIT/aksje på NOK 7,19. I 1.kv leverte de en EBIT/aksje på NOK 6,03. Venter vi lignende prisen ut året og samme marginer vil det gi oss en EBIT/aksje for 2016 NOK 26,44. Basert på de tallene handles aksjen på 12,48x EV/EBIT noe som virker å være relativt in-line med resten av sektoren.

VALUTA: Råvarepriser fortsetter å stige, Gull handler over $1.350, Aluminium og de ande metaller stiger også jevnt. Usd sideveis uten utslag siden fredag og med 4 july feiring går vi nok mot en rolig dag i FX. Lite med nyheter og makrotall så de fleste crosser i samme modus, Gbp siste ukes taper og markedet avventer signaler. Nok styrket seg igjennom sist uke og handler med oljeprisen, EurNok 9,2850 med UsdNok 8,34 og GbpNok 11,0775. Vi er tilbake i gamle range 9,20-9,40

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.