Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $48,10/fat, ned ca 2,9% siden i går samme tid, og ned ca 0,15% siden midnatt. Stemningen som var i dagene etter Brexit er litt tilbake, men et risk off sentiment.

Vi ser at statsobligasjoner for større nasjoner, som Tyskland, bli kjøpt og skaper en kraftig fallende yield. Vi ser under her at yielden på Tysk 10-årig statsobligasjon er nå lavere enn hva den var fredag morgen etter Brexit avstemming.

Frykten som har blomstret opp nå er europeiske banker og usikkerheten der, spesielt de Italienske. Banchi Monte dei Paschi di Siena (BMPS) sliter nå med høye gjeldsnivåer og her er det snakk om mulig oppkapitalisering, problemet er bare det at kosten for å låne er høyere enn det de kan tjene inn. Her er det flere økonomer som stiller spørsmål om hvis man gir en støttepakke til banken, hva er neste. Kan man til enhver tid komme til redning for banker som ikke har en sunn økonomi? Europa står ovenfor store og viktig avgjørelser fremover. Hva vil eurokjernen gjøre med europeriferien som Italia?

Norwegian Air Shuttle: Selskapet oppdaterte markedet med sin trafikktall for juni måned. Selskapet kan vise til en økning på 13% mot samme måned året før. De leverer en yield på 0,46, samme som året før og en RASK på 0,42, opp 4% fra samme periode i fjor. Med en stigende oljepris kan selskapet vise til urealiserte hedginggevinster. De kan da regnskapsføre NOK 1171m i hedginggevinster for 2.kvartal. Isolert sett gode tall, men usikkert fremover med de problemene de har vist den siste tiden med punktlighet. Dette viser seg også i trafikktallene da kun 70% av flyene tok av på estimert tidspunkt. Dette er nok et punkt som kommer til å se svakere ut for trafikktalene i juli.

VALUTA: BOE`s tiltak for å roe og gi likviditet til markedet hjalp lite for utviklingen av Pundet. Pund faller og handler på nivåer ikke sett siden tidlig 80 tallet. 1,2880 mot Usd og EurGbp 0,8570. Politisk går det mot May som ny leder og statsminister. Risk off modus preger og fokus på bank og den negative utviklingen setter spørsmålstegn til hvordan myndigheter og sentralbanker skal løse dette. Usd, Yen og Chf sterkere som følge av safe haven flow. 1,1050 EurUsd og UsdYen nære viktige 100 mot Usd. EurChf på 1,0800 som er ett nivå sentralbanken har intervenert på tidligere. Gull får et løft og handler over 1,370 mot Usd, mens fallende oljepris svekker Aud og Cad. I Australia hjelper den politisk situasjonen ikke. Norske handler sørover med oljeprisen og vi fikk ett fall fra 9,25 nivået mot Eur til over 9,32. Usd hopper til 8,43 mens ChfNok 8,63. Kpi tallene er hjemme for juni kommer mandag og kan gi føringer om hvorvidt NB vil kunne kutte renter i høst men med boligpriser i godt driv kan dette regnestykket bli spennende. Vi tar med at det er rentemøte i Sverige i dag ( kl 09,30) vor konsensus er uforandret rente (-0,5%) SekNok handler 0,9870

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.