Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $46,81/fat, ned ca 4,3% siden i går samme tid, men opp 0,75% siden midnatt. De offisielle oljelagertallene viste et fall på ca 2,2mfat mot API som på onsdag estimerte et fall på 6,7mfat. Dette sendte oljen kraftig ned og den brøt under tidligere bunner og handler nå på det laveste nivået på nesten 2mnd.

PROTECTOR FORSIKRING: Selskapet leverte 2.kv resultat som var sterkt, men i all hovedsak drevet av sterke finansinntekter. Investeringene til selskapet var opp 3% i 2.kv16 mot 0,8% i 2.kv15. Combined ratio var på 93,5% opp fra 88,3% i forrige kvartal.

VALUTA: Amerikanske arbeidstall softere enn antatt og kan være med på å synliggjøre flat rente i USA lengere en antatt. Usd handler sideveis i området rundt 1,11 mot Euro og Usd index 96,14 men faller mot Chf og emerging markets valutaer. Fallet i oljeprisen største markedsdriver siste døgn og Aud, Cad og Nok handler lavere. UsdCad over 1,30 mens Aud i underkant av 0,75 mot Usd. Norske kroner tester 9,40 nivået og vi åpner fredagen 9,4100 mot Eur mens usdNok sniffer på 8,50. Lite nytt i Eu og Brexit bildet men minner om finansminister møte i Eu neste uke med velfylt agenda

Yen styrkes på safe haven flow og nivået 100,00 mot Usd er i spill, så langt er 100,25 bunn og en viss spenning til om BoJ vil vise seg. Vi tar til slutt med at presset i de fleste rentemarkedene er mot nedsiden til tross for det historisk lave nivået som råder.

Vi venter en åpning på nedsiden i dag, med prisfallet i oljen, svake markeder i Asia og fortsatt fall i yield på statsobligasjoner.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.