Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $46,47/fat, ned ca 0,7% siden i går samme tid, men opp 0,4% siden midnatt.

Etter at Shinzo Abe vant valget i Japan i går ser vi at Japanske Yen faller og Nikkei stiger over 4%. Abe uttaler at han vil fortsette med økonomisk stimuli. Ingen fastsatte tall på hvor mye, men en av hans rådgivere har nylig uttalt at han ønsker å bruke ca $200mrd dette året.

TELENOR: Datterselskapet Digi i Malaysia leverte kvartalstall. Selskapet kan vise til en topplinje på NOK 3411m, EBIDA på NOK 1541m og et driftsresultat på NOK 1245m. I de siste to kvartalene har Digi stått for ca 13% av Telenor sin EBITDA. Blir det det samme dette kvartalet også, kan vi vente oss en EBITDA NOK 11853m. Vi venter oss da en bunnlinje på NOK 4741m. Vi venter oss en EPS til Telenor aksjonærer på NOK 2,66/aksje. Da får vi for første halvår en EPS på NOK 5,28/aksje. For 2016 venter vi da en EPS på rett over NOK 10,5/aksje. Med fredagens sluttkurs handler da Telenor med en P/E på 13,57x. Dette er relativt in-line med historisk P/E, heller litt for mye. Det blir spennende å se om det kommer noen nyheter på kvartalsfremleggingen 19. juli. Vi legger til at Dtac leverer tall i morgen og GrameenPhone 17. juli.

VALUTA: Markedet er litt mer risk on, dette utspiller seg med Yen og Chf svekkelse, med Usd noe sideveis. KPI tall fra Norge kl 10 kan gi litt utslag på kronen. Ellers er det som tidligere nevnt finansministermøte i EU denne uken hvor blant annet gjeldsnivået til Spania og Portugal skal diskuteres da det nå er over 60% av BNP, noe som egentlig er et brudd på Maastricht avtalen og skal medføre bøter. Ellers ser vi at krona er litt under press med svak oljepris.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg