Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $47,84/fat, opp ca 3% i går samme tid, men ned 0,7% siden midnatt. API oljelagertall viste en lagervekst mot ventet lagerfall som trakk oljen ned fra gårsdagens høy på over $48/fat.

AKER SOLUTIONS: Selskapet leverte 2.kv tall i dag som var litt over forventningen på bunn, men litt under ventet på topp. Selskapet kan vise til en topplinje på NOK 6 969m mot ventet NOK 7 072m, en EBITDA på NOK 563m mot ventet NOK 456m, et driftsresultat på NOK 319m mot ventet NOK 241m og et nettoresultat på NOK 131m mot ventet NOK 124m. Selskapet har vist at de er mer strømlinjeformet og klarer å holde kostnadene nede.

NORDIC SEMICONDUCTOR: Selskapet kan vise til en topplinje som er bedre enn ventet, men høye kostnader driver resultatet svakere enn hva analytikerne hadde ventet seg. Selskapet kan vise til en topplinje på NOK 52,7m mot ventet NOK 52,3m, en EBITDA på NOK 7,4m mot ventet NOK 8,6m, et driftsresultat på NOK 4,7m mot ventet NOK 6,2m og et nettoresultat på NOK 4m mot ventet NOK 4,5m.

VALUTA: Positivitet i markedet gir fallende Yen-, Chf- og Gullkurser. Flow vandrer fra safe haven og tilbake til markedet. Gull handler 1.1335 mot Usd mens UsdYen testet 105 i går aften, opp gode 2 prosent i NYC, faller noe tilbake over natten og handler 104,40. EurChf lukter igjen på 1.0950.

Stigende olje og råvarer hjelper Aud og Cad og Nok. Oljepris og høy inflasjon samt positiv flow til Oslo Børs er alle momenter for en sterkere Nok. Vi handler 9.34 mot Eur og 8.4480 mot Usd. Gbp får et nytt løft og vi ser Gbp handler 1.3330 mot Usd og 0.8310 mot Eur. EU gir Spania og Portugal noen uker til å besvare deres gjeldssituasjon før eventuelle bøter ilegges.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg