Morgenkommentar


God morgen

Bank of England, BOE, leverte i overkant av hva markedet forventet. Rentekutt og økte midler i sine stimuli pakker. Børsen la på seg 1,6 prosent og dro med seg de andre europeiske børsene. Bank aksjer stiger og gir positive signaler for økt risk. Pund faller tilbake sammen med renter og vi ser GbpUsd 1,3120 på morgenkvisten.

De amerikanske børsene handlet sideveis og stengte uten nevneverdige forandringer torsdag. Dow sluttet 18.352,05 med S&P500 på 2.164.25 og Nasdaq på 5.166,05

Usd handler også uten store forandringer siden i går, 1,1140 mot Eur og 101,00 mot Yen

Olje prisen gjør ett nytt hopp i NYC på torsdags kvelden etter å ha handlet sideveis i Europa. Vi ser Brent bryte opp gjennom 44 Usdb men faller noe tilbake over natten og åpner i Europa 43,90 Usdb. Vi ser videre at råvarer holder seg på siste tids nivåer med positiv undertone. Aluminium på 1.635 Usdt og Gull handler mot oppsiden 1,370 Usd, noe som er i topp av siste tids range.

Oslo Børs har positiv dag torsdag og endt opp. Børsen åpner fredagen 541,27 etter oppgang i går på 1,24 prosent. Olje hovedfokus og med videre oppgang i oljeprisen og i bankaksjer bør vi kunne se nok en positiv dag her hjemme. Krona sterkere og vi beveger oss inn i gamle 9,20-9,40 range i EurNok . Vi handler 9,3875 på åpning med UsdNok 8,4250 og ChfNok 8,6550

Tall fra Tysk industri og ordretilgang her kom inn langt lavere en anslag og kan være ett negativt element når den tyske børsen (DAX) åpner. Vi tar også med at Usa slipper viktige arbeidstall KL 14,30 i dag, overraskelser her kan sette så vel renter som børser i bevegelse.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.