Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $46,31/fat, opp ca 5,5%, og opp 0,8% siden midnatt. Oljeprisen spretter opp etter snakk fra Saudisk side om å få opp prisen. Khalid al-Falih, den nye oljeministeren etter Ali al-Naimi, sier at for å oppnå balanse i oljemarkedet og opprettholde investeringer over tid trengs det en oljepris over $50/fat. Det er ingen fysiske bevis på at Saudi har begynt å kutte produksjon, da tall viser at senest i juni økte Saudi sin produksjon til nær rekord. De sier selv at dette er grunnet sesongen med høyere sommeretterspørsel. OPEC innsidere mener nå at sannsynligheten for et kutt fremover er mer sannsynlig på bakgrunn av disse uttalelsene. De uttaler også at dette er første gang Saudi snakker om en prisrange. Den optimale prisen, ifølge Falih, skal ligge mellom $50-$100/fat.

NOFI: Norwegian Finans Holding la fra kvartalstall i dag. Selskapet leverte en topplinje på NOK 687m mot ventet NOK 746m. Driftsresultat kom inn på NOK 344m mot ventet NOK 265m og resultat etter skatt kom inn på NOK 258m mot ventet NOK 199m. EPS endte på NOK 1,48 mot ventet NOK 1,12. Selskapet kan vise til sterk utlånsvekst og en positiv effekt av VISA salget.

SKBN: Skandiabanken kan vise til et solid resultat som setter dem foran kurven på hva som er ventet for året. Selskapet kan vise til et halvårsresultat på NOK 485m. For året ligger estimatene på NOK 521m. Vi ser at bankene i Norge som fokuserer på privatmarkedet går bra. Skandiabanken kan vise til en utlånsvekst på 13,5%. Gode tall fra både Bank Norwegian og Skandiabanken. Venter positiv utvikling for de aksjene i dag.

VALUTA: Kina ute med veksttall for økonomien og de viser at veksten avtar og er på sitt laveste på 16 år. 8,1 prosent ned fra 9. Usd med nok en sideveis dag på nivået rundt 1.1150 mot Euro, UsdIndex stabil rundt 96 nivået. Yen svekkes med positiv børs men fortsatt på sterke siden, 102.20 mot Usd. Enda en dag med svakere Pund, 1.2970 mot Gbp og 10.65 mot Nok, uten store nyheter og fokus mot BOE og eventuelt nyt tiltak. I Sverige kom inflasjonstallene høyere enn forventet men fortsatt lave. EurSek 9,44 med UsdSek 8,47. Uttalelsene fra Saudi løfter oljeprisen og Krona får enda ett byks. Vi handler godt under siste tids store range bilde 9.20-9,40 og åpner fredagen 9.1750 mot Eur, 8.2350mot Usd og 0,9720 mot Sek. Markedet fokuserer på rentebanen og troen på at NB nå holder renten på dagens nivå og om vi krydrer dette av en økt oljepris og troen på produksjonsregulerende tiltak innen OPEC kan krona fort bli ett meget attraktivt alternativ . Det er for øvrig lite med viktige makro tall denne fredagen

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.