Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $48,83/fat, opp 1,67%, men ned 0,06% siden midnatt.

DOF: Selskapet leverte en topplinje på NOK 2439m mot ventet (FactSet estimater) NOK 2243m, EBITDA eksl salgsgevinst på NOK 760m mot ventet NOK 632m. Selskapet fikk et driftsresultat på NOK 222m inkl nedskrivninger på NOK 260m mot ventet NOK 81m. DOF Subsea har blitt tildelt kontrakter i 3.kv til en total verdi av NOK 3,3mrd. Selskapet guider selv at 3.kv operasjonell EBITDA blir litt svakere enn 2.kv, men opprettholder guiding på inntjening fremover. Utnyttelsesgraden på flåten var i 2.kv på 88%, hvorav subsea flåten på 86%, AHTS flåten 85% og PSV flåten på 93%. Gjennomsnittlig kontraktsdekning ekslusiv opsjoner for flåten er på 79% for gjenværende del av 2016. Etter selskapets refinansiering tidligere i dette kvartalet er selskapet mer rustet til tiden fremover.

KOMPLETT BANK: Emisjonen blir satt til 16 NOK per aksje. Aksjen ble handlet i OTC markedet og stengte i går på NOK 16,80.

AKVA: Selskapet kommer med sin 2.kv rapport i dag. Selskapet kan vise til resultat før skatt på NOK 20m. Driftsinntektene var på NOK 408m mot NOK 493m samme tid i fjor. Ved utgangen av kvartalet var selskapets ordrebok på NOK 822m, den største noensinne for selskapet. Vi er positive til selskapet da de er et av de ledende selskapene innenfor utstyr til oppdrettsnæringen. Flere av disse selskapene har annonsert store investeringer fremover, noe som er positivt for Akva Group. Selskapet kommer med halvårsutbytte på NOK 0,75/aksje noe som gir en annualisert yield på 2,18%.

VALUTA: Sentral Fed medlem satt fart på rentediskusjonen i Usa. Renteøkning mulig om makro data tilsier det var konsensus og renter stiger mens Usd sterkere etter meste av tirsdagen på den svake siden. EurUsd handler 1,1250 etter en tur 1.1325 tirsdag. Referatet fra siste rentemøte i Fed kommer i kveld og kan kaste mer lys over Feds rentevurderinger. Yen handlet mye av tirsdagen rundt viktige 100, men ble avvist , 100,90 på morgenkvisten. Zew indeksen fra Tyskland noe bedre enn sist men få stor positivitet innen EUs viktigste maskin. Aud og Cad nyter godt av oljeprisen øker begge i verdi mot Usd. UsdCad 1,2875 ned fra en periode over 1,30. Kina ute med en finger i været mot Australia mot proteksjonisme, Aud faller noe tilbake etter å ha handlet over 0,77 tirsdag kveld.

Nok svekket seg i går til tross for en stigende oljepris 9.20-9.25 range bildet i går og vi åpner 9,2390 med UsdNok 8,20 og ett noe sterkere Pund, 10,69.

Pund styrket seg på inflasjonstall som viste høyere tall enn konsensus. Renter ute stiger noe, mens våre egne handler mer flatt så vi får lavere rentedifferansen noe som er Nok negativt og det kan synes som om 9,20-9,40 rangebildet er markedets verdi vurdering. Olje og renter blir fokus onsdag.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg