Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $51/fat, opp 2,43% siden samme tid i går, og opp 0,26% siden midnatt. Oljemarkedet har den siste tiden hatt en ordentlig rally etter at man fikk vite om Saudis uttalelser som å bli mer aktiv i oljemarkedet for å få prisene oppover. Som mange tradere har merket har det vært en disconnect mellom oljeprisrallyet fra $42 til $51/fat og OBX, da den har kun steget 0,77%. Ser man på chartet tilbake til før sommeren (2 måneders chart) ser vi nå at de har lik avkastning. I sommerperioden har Oslo Børs hatt en del kvartalsrapporter og feriemodus, mens oljeprisen har kjørt og berg og dalbane. Vi er positive på videre oljeprisoppgang ut året, men ser at dette rallyet er på bakgrunn av Saudi uttalelser og venter at $50/fat fortsatt kommer til å være et nivå som det vil slå rundt. Vi venter også at korrelasjonen mellom oljeprisutviklingen og OBX vil ta seg opp igjen herfra. Vi venter da på bakgrunn av dette en positiv åpning på Oslo Børs

DNO: Etter en positiv dag i går med gode kvartalstall, kommer enda en god nyhet på morgenkvisten. Iraks statsminister Haidar Al-Abadi beordret onsdag å gjenoppta oljeeksporten via Ceyhan i Tyrkia. Vi vil også legge til at Børge Brende har vært i Iran for å få til et tettere samarbeid med fokus på norske selskaper som har olje og gassteknologi. Dette kan være spennende for selskaper som DNO som allerede har fotfeste i regionen. Styrelederen til DNO Bijan Mossavar-Rahmani har i samarbeid med Princeton Univeristy et studiesenter som heter Sharmin and Bijan Mossavar-Rahmani Center for Iran and Persian Gulf Studies. Hvilke selskaper som får kontrakter i Iran fremover er usikkert, men spennende å følge med på utover uansett

VALUTA: De fleste av markedene handler innen små rangerer siste døgnet. Det kan synes som om uttalelser og syn fra diverse sentralbanker er hovedfokus. Usd sideveis og handler 1,1310 mot Euro mens UsdIndex 94,30. Yen forsetter å handle rundt 100 mot Usd. Gull , Chf og Yen safe haven plasseringer i vente på nye signaler og økt risikoappetitt. Gull 1,355 mot Usd, EurChf 1,0830 mens UsdYen handler 100,20 på morgenkvisten. Oljeprisen presser mot oppsiden uten spesiell effekt på krona og vi handler sideveis i 9,25 nivået mot Euro og 9,20-9,40 fremstår fortsatt som det store rangebildet. UsdNok 8,1650 med Pund over 10,73. Siste tids positive makro tall i England er drivere for Pundet.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg