Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $45,66/fat, ned 3,08% siden samme tid i går, og ned 0,65% siden Oslo Børs stengte. Putin ute og blander seg inn i fryspraten rundt oljeprisen. Putin sier han ønsker en frysavtale med OPEC, men med unntak for Iran.

Oslo Børs har den siste tiden vært veldig range bound og vi venter det samme fremover. Range den siste tiden har vært mellom 613-614 og 621-623.

DNO: 83% av Gulf Keystones eiere av konvertible obligasjoner og 84% av garanterte obligasjonseiere støtter selskapets restruktureringsforslag. Obligasjonseierne skal stemme på selskapets restruktureringsforslag 22. september.

BANK: Deutsche Bank hever kursmålene på en rekke nordiske bank. Seb til 71 kroner (66) med holdanbefaling, SHB til 100 kroner (91) med holdanbefaling, Swedbank til 214 kroner (198) med kjøpsanbefaling, Nordea til 10 euro )9,50) med kjøpsanbefaling, DNB til 116 kroner (110) med kjøpsanbefaling og Danske til 215 kroner (202) med kjøpsanbefaling.

AKSO: Selskapet melder at de reorganiserer selskapet ved å introdusere et nytt ledelsesteam som en del av en strørre endring. Dette sier de selv vil gi kostnadsforbedringer med minst 30% inn 2017.

VALUTA: Dagens arbeidstall fra Usa blir nok en brikke i når setter Fed opp renten puslespillet. Det kan synes som om markedet overpriser denne hendelsen, men klart at fokus

er rettet mot Fed, (arbeidstall kommer 14,30 i dag). Det var en minsket tro på renteoppgang i sommer, men etter Yellens tale siste uke har markedet igjen en klar tro på høyere rente. Fed møtet avholdes 20/21 med pressebrief den 21. september kl 20,00. Usd falt noe tilbake etter produksjonstall i går og åpner fredagen 1,1200 mot Euro og Index på 95,65.

I Japan er lav inflasjon og vekst hovedtema og markedet fortsetter å ha tro på og avventer stimuli fra BoJ, Usdyen 103,40. Aud og Cad på svake siden med den fallende oljepris, mens Nok holder seg mer uendret. Audusd 0,7560 mens UsdCad 1,3090. Forventings indikatorer her hjemme mer skeptiske enn reelle makro tall. Inflasjonstall den 9 september blir viktige i forkant av rentemøtet i NB den 22 denne måneden. EurNok 9,3250 med UsdNok 8,3250 og SekNok 0,9735. Vi tar med at G20 starter i Kina søndag og hovedfokus skal være globalisering og at det ryktes at IMF vil nedjuster vekstestimatene

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.