Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $46,70/fat, opp 2,3% siden samme tid fredag, og realtivt flatt siden Oslo Børs stengte. Oljen fikk et positivt drag på slutten av fredagen sammen med en del andre «risky» assets da markedet, etter litt svake arbeidsmarkedstall, spekulerer i at det ikke blir rentekutt i september. Non-farm payrolls viste en vekst på 151 000 mot ventet 180 000. Baker Hughes riggtelling viste en vekst på 8 rigger.

Vi venter lavere volum i dag da USA er stengt grunnet Labor Day.

NOFI: Bank Norwegian skal hente inn totalt NOK 440m via en fonsobligasjon og et ansvarlig lån. Tilretteleggere er Sparebank 1 Markets og Arctic Securities.

NRS: Vi tar inn NRS i vår portefølje i dag, da vi finner de mest attraktive av alle lakseselskapene der ute. Vi er nøytral til sektoren, men med en seasonality der vi føler risikoen ligger på oppsiden velger vi å ta den inn. Fra 2.kv. kommentaren vår: Selskapet kan vise til en topplinje på NOK 995m mot ventet (FactSet) NOK 1,1mrd. Operasjonell EBIT kom inn på NOK 168,5m mot ventet NOK 166m. Selskapet guider litt ned totalt slaktevolum på året fra 27 500 tonn til 27 000 tonn. De kan vise til en EBIT/kg på NOK 25,33 tilsvarende slik 1.kv. så ut. Vi estimerer ut året at lakseprisene skal litt ned og ser en operasjonell EBIT på ca NOK 600m. Selskapet handles i dag til en EV/OP.EBIT. på 10,49x basert på våre estimater for 2016 tall. Vi mener at en fair prising her ligger rundt 12x EV/OP.EBIT. på 2016 tall, noe som gir oss et kursmål på NOK 146/aksje.

VALUTA: Fredagens arbeidstall noe lavere enn konsensus og svekket Usd de første timene før Usd igjen vente nesa nordover. Arbeidstallene alene vil ikke gi grunn for Fed til å vente med renteøkning selv om tallene ga noe mer usikkerhet. EurUsd åpner uka åpner uke 1,1170 med UsdIndex 95,75. I Europa har Eu stengt overførsler av midler til Hellas da de kun har innført 2 av 15 krav som krisepakken EU vedtok måtte implementeres . G20 leter etter bedre bilateral stemning og møtet viser klare morsetinger mellom de store. Klimaavtalen er dog steg i riktig retning. UK vil synliggjøre mulige løsninger mot EU i bakspeilet av Brexit denne uken, positivt for Pund, 1,3340 mot Usd og 11,04 mot Nok Positive børser i Østen tar litt press av Yen, 103,40 mot Usd og 115,50 mot Euro. Krona handler på den sterke siden av siste tids range, 8,26 mot Euro til tross for lavere oljepris. Markedets avtagende tro på rentekutt her hjemme i hovedfokus og kan få ny næring med KPI tallene fredag. UsdNok 8,29 med SekNok 0,9675.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.