Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $47,50/fat, ned 0,63% siden samme tid i går, men opp 1,78% siden Oslo Børs stengte.

BWO: CEO Carl Arnet har kjøpt 8,86m aksjer til kurs 0,32. Etter transaksjonen eier Arnet og nærstående 114 019 018 aksjer i BWO, med andre orde ble posisjonen økt med ca 8,5%.

STL: HSBC oppgraderer Statoil til kjøp fra hold med kursmål NOK 155. Videre meldes det at jeffries gjentar underperfom på Statoil med kursmål NOK95. De har oppgradert ConocoPhillips til hold fra underperform. Vi tok inn Statoil i vår portefølje i forigårs på bakgrunn av samtalene mellom en del store oljeproduserende land. Vi mener at på bakgrunn av dette vil oljeprisen være sterk. Vi legger til at Irans oljeminister, Bijan Zanganeh, uttaler at de vil være med på prisstabiliserende tiltak for å holde oljen mellom USD 50-60. Bijan Zanganeh var ute og sa at de støtter «any decision» som oljeprodusentene blir enige om. Zanganeh sa videre at $55/fat gir en ønsket økonomisk og fordelaktig oljeproduksjonsinntekter for OPEC landene, mens dere konkurrenter ikke kan øke produksjonen.

VALUTA: Amerikansk ISM undersøkelse kom inn mot nedsiden og sendte Usd lavere. EurUsd 1.1250 og en Index på 94,75. Forventningene til amerikansk økonomi som måles i denne index ser ut til å avta. Den fallende Usd fikk flow tilbake til safe haven, Yen, Gull og Chf høyere. Yen 101,30 mot Usd, mens Gull handler over 1.355. Tysk industriproduksjon falt tilbake ( -1,5 %), mens konsensus var oppgang ( +0,2 ) og er et negativt element ECB må ta med inn på rentemøtet torsdag. Vi så krona styrke seg på rentespread mot Euro og USA, Vi testet 9,20 mot Euro, men igjen ble videre nedgang i crossen avvist. Industriproduksjons tall i dag KL 10,00 kan gi nye føringer men det er høy fokus på boligmarkedet her hjemme og prisutviklingen som isolert sett

gir NB liten grunn til å senke renter. EurNok 9,2075, UsdNok 8,1775 og SekNok handler 0,9650. Rentemøte i Sverige og resultatet derfra slippes Kl. 09,30 (http://www.riksbank.se/) Konsensus er uforandret.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.