Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $49,48/fat, opp 1,58% siden samme tid i går, og 2,53% siden Oslo Børs stengte. De offiselle oljelagertallene fra EIA viste et lagertrekk på 14,51mfat, altså 2,5mfat mer enn API tallene viste i forigårs. Dette var med på å dra oljeprisen oppover og vi var over $50/fat en kort stund.Tydeligvis at $50 nivået er nivå der man finner mange selgere. OPEC har vært ute å uttalt at må være over $50, men ikke noe mer spesifikt. Tydeligvis en del markedsaktører som ikke tør å ta sjangsen på å sitte med oljekontrakter noe særlig over dette nivået.

NEL: Selskapet har blitt tildelt en kontrakt i Marsa, Tyrkia på €1m for levering av et hydrogenlyseanlegg med supplementært utstyr. Kontrakten tilsvarer 0,52% av gårsdagens markedsverdi.

APPLE: Etter lanseringen var det tydelig at finansmarkedene ikke var positive. Vi kan også se dette spre seg global da Taiwanbørsen har falt det meste på to måneder etter iPhone 7 lanseringen. I forkant av lanseringen har en del av underleverandørene til Apple opplevd høyere akskjekurser på en forventet boost i iPhone salget.

VALUTA: ECB holder renten på det rekordlave nivået og stimulipakker fortsetter og kanskje lengre en tiltenk uten at dette er bestemt. Euro styrket seg «all over», men falt tilbake utover kvelden. Vi åpner fredagen 1.1275 mot Usd og med Index 94.80. Markedet er positive til lave renter og stimuli, men bakteppet tydeliggjør store utfordringer. Ingen store nyheter fra Østen, Korea holder rente uendret og er fornøyd med vekst, mens Yen styrkes noe og handler i overkant 102, mot Usd. Råvaremarkedet med fortsatt nedsidepress, Aluminium 1,1590 mot Usd, Nikkel 10,280 og Zink 2,315 mot Usd. Aud og Cad sideveis så stigende oljepris trekke positivt. Krona på sterke siden det meste av torsdagen og vi handlet godt under 9,20 nivået. En viss usikkerhet rundt diskusjonen om regulative forandringer på boliglån tok EurNok opp 9,22 nivået hvor vi åpner fredagen. UsdNok 8,1850 med ChfNok 8,42. Vi får inflasjons tall i dag og spenning til om siste måneders utvikling fortsetter, konsensus er litt lavere tall enn sist men vi sannsynlig godt over NB sitt target område. Tallene slippes KL 10,00

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.