Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $48,01/fat, opp 1,6%% siden igår samme tid, men flatt siden Oslo Børs stengte. I går var OPEC ute og snudde på sine non-OPEC estimater for produksjonssiden. OPEC mener at non-OPEC vil ha en produksjonsvekst på 200 000 foepd mot da de for en måned siden estimerte et fall på 150 000 foepd. Denne veksten på 350 000 foepd er drevet av oppstarten av Kashaganfeltet i Kazakhstan. OPEC holdt estimatet sitt for oljeetterspørsel uendret med en vekst på 1,15m foepd til 95,42m foepd. Vi legger også til at OPEC produserte 33,24m foepd i august, 757k foepd over det verden trenger fra OEPC i 2017.

For de som er interesserte er full oversikt over OPEC sine estimater for både tilbud og etterspørsel under:

Vi legger til at API oljelagertall kommer ut i dag og EIA kommer ut i morgen. Etter stort fall grunnet orkan venter markedet en vekst på 4mfat.

AKSO/DETNOR/SUBC: Selskapene danner en utbyggingsallianse i Norge. Målet med samarbeidet er å bli mer intergrert sammen og ikke bare ha en prosjekt-til-prosjekt samarbeid. Alliansen kommer etter DETNOR annonserte en fireårig rammavtale med AKSO og SUBC med potensiell verdi til NOK 2,8mrd, hvor AKSO sin andel er på NOK 800m og SUBC sin andel er på NOK 2mrd.

VALUTA: Vi åpner med at Kina slapp ett knippe med gode makrotall i natt der spesielt industriproduksjon var gode (+ 6,3%). I USA fortsetter Fed medlemmer å uttale seg rundt rentebildet og siste i rekka er mer usikker på om renter bør økes. Vi ser flow tilbake til safe haven som Chf og Yen ( 1,0910 mot Euro og 101,75 mot Usd)

EurUsd åpner 1,1230 med UsdIndex på 95,20. Aud og Cad noe svakere. Krona styrket seg med oljeprisen i går og åpner 9,2475 mot Euro og UsdNok 8,23. I dag slipper Norges Bank sin spørreundersøkelse fra sitt regional nettverk ( kl 10,00) og stemningen her kan være viktig i rentesettings bildet. Range bildet 9,20-9,40 lever videre, oljepris og rentespread mot utlandet vil bli viktige parametere i den videre utviklingen.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg