Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $46,17/fat, ned 2,21%% siden igår samme tid, og ned 1,25% siden Oslo Børs stengte. Oljelagertallene viste et fall på 559kfat mot ventet 3,8m fat bygging. Det som slo negativt var den kraftig bygging i destilatene på 4,6m mot ventet 1,5m. EIA melder også om at bensinsetterspørselen falt med med 0,92% og flybensinetterspørselen falt med 2,68% de fire siste ukene.

TOTAL/STL/PETORO: Total vurderer et salge av sin andel på Martin Linge, der de er operatør. De eier 51%, Petoro eier 30% og Statoil eier 19%. Iflg en oversikt fra Oljedirektoratet har Martin Linge 200m foe (31,65m Sm3 o.e.) tilgjengelig, noe som gjør Total sin eierandel til 102m foe. Fremtidige investeringer forventet fra 2015 og utover er på NOK 22,312mrd.

ENTRA: Nærings- og Fiskeridepartementet har solgt ca 30% av sin andel i Entra. ABG og DNB stod som bokbyggere da staten solgte 30m aksjer til NOK 83/aksje. Staten har etter salget 33,4% i Entra. De vurderer å selge flere aksjer. Konsernsjefen Arve Regland har kjøpt 11 200 aksjer til kurs NOK 83. Entra prises på en P/NAV på 0,94, NPRO 0,85 og Olav Thon på 0,76. Vi er mer positive til NPRO nå som Skøyen salget er gjennomført og svenske selskaper prises til en P/NAV på ~1,2x.

TEL: Selskapet lanserer et olbigasjonslån på $1mrd med oppgjør i Vimplecom depotaksjer. Obligasjonen vil ha en årlig kupoing på 0,3750-0,8750% betalt halvårlig. Bytteprisen på obligasjonen til aksjene regnes å være 30-35% over referanseprisen på det Vimplecom har handlet på. Ved en fulltegnet obligasjon og full konvertering til aksjer med nevnt premium og gitt gårsdagens stengingskurs vil TEL da selge 222-230m aksjer i Vimpelcom, noe som representrer opptil 40% av deres eierpost og 13,2% av hele selskapet. Vi legger til at TEL kan levere en kombinasjon av aksjer og kontanter.

VALUTA: Det har vært små endringer i valuta markedet siden gårsdagen, de fleste crosser innfor heller små ranger. EuroUsd vaker i 1,1250 området og som i går er hovedfokus rettet mot sentralbanker og renter. SNB og BoE avholder begge rentmøter i dag, men konsensus er uendret. I Sveits har valutaen vært stabil og til tross for safe haven status har ikke Franc styrket seg mye på siste tid usikkerhet, 1,0950 mot Eur i dag. I England er fokus på pre-Brexit og mye kan tyde på at dagens renter og stimuli er medisin nok så konsensus er uendret politikk. Gbp er 1,3250 mot Usd og 0,8495 mot Euro Krona handler 9,27 mot Euro og 8,2450 mot Usd , sideveis siden i går til tross for en lavere oljepris.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.