Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $46,53/fat, opp 1,59% siden igår samme tid, og opp 2,17% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen er tilbake der den var for to dager siden, så små utslag i forkant av OPEC sitt uoffisielle møte. I går kveld fikk vi API rapporten og den viste at oljelagrene falt med 7,5mfat mot ventet vekst på 3,4mfat. Bensinlagrene falt med 2,45mfat og destillatlagrene økte med 1,42mfat. Brent kontraktene fikk også økt støtte av Japanske importtall som viste en vekst på 0,5% i august sammenlignet med ett år siden. Vi vil legge til at 300 norske oljerservicearbeidere er tatt ut i streik. Dette vil initielt ikke påvirke norsk produksjon, men kan om streiken økes utover.

Microsoft: Selskapets styre har autorisert økt tilbakekjøp av aksjer med $40mrd på toppen av et eksisterende program på $40mrd. Selskapet øker også sitt utbytte med 8,3% til $0,39/aksje og har nå en utbytteyield på 0,69%

Exxon Mobil: Selskapet er under etterforskning fra SEC (Amerikansk Finanstilsyn) ved nedskriving av eiendeler ved dette oljeprisfallet. SEC stiller spørsmål ved at Exxon har vært immun mot nedskrivinger, noe som mange andre store aktører har slitt med. Aksjen falt 1,5% i går.

VALUTA: BoJ holder renten uendret på - 0,1 prosent og opprettholder sine stimulipakker, men vil foreta endringer. YEN faller i underkant av 1 prosent og handler 102.50 mot USD. USD stabil på sterke siden, Index opp til 96,25 mens EURUSD handler 1.1140. Kveldens rentemøte hos Fed avsluttes og info slippes KL 20. Markedet avventer dette med spenning og volatilitet bør påregnes i etterkant av avgjørelsen. Konsensus er uendret så kommentarer på avgjørelsen fra Yellen blir viktige. Krona også stabil i forkant morgendagens rentemøte som er hovedfokus. Oljeprisen trekker positivt. EURNOK 9,2525 med USDNOK 8,3175 og GBPNOK under 10,80 på 10,7925. Dagens AKU ledighetstall blir spennende, men neppe en «market mover» og vi tar med at Riksbanken slipper referatet fra deres siste rentemøte, SEK handler 0,9650 mot NOK og 9,58 mot EUR

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg