Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $47,18/fat, opp 1,83% siden samme tid i går og ned 0,3% siden Oslo Børs stengte. Ingen store nyheter ut fra møtene i Algerie.

SCHIBSTED: Selskapet har kapitalmarkedsdag i dag og noen nyheter har kommet ut på morgenkvisten. De kjøper opp selskapet MB Diffusion, en fransk leder innenfor rubrikk markedsplass for landbruks – og annlegssutstyr. SCH har hatt gode synergier med Leboncoin.fr i Frankrike og fokuserer videre på dette landet. MB Diffusion hadde en omsetning i 2015 på €10,8m. SCH opprettholder sine finansielle mål om 35-50% Equity Ratio, en Netto Gjeld/EBITDA på 1-2x og en utbyttegrad på 25-40% av konantstrømmen. For 2015 lå utbyttgraden på 39,82% (NOK 395,5/993m), legger vi til grunn en lignende utbyttegrad og vi ser på siste 12m kontantstrøm får vi en et utbytte NOK 572,8. Dette vil gi en utbytteyield på 0,54% mot et snitt mot peers på 3,59%. Ser vi på Schibsted A aksje, stengte den i går på NOK 244,30 og snittkursmålet ligger på NOK 278,15. Aksjen har 7 kjøpsanbefalinger, 4 holdanbefalinger og 5 selganbefalinger. Av de fem analytikerne som de siste året har gitt best avkastning på sine anbefalinger på Schibsted har to av de selg, e reduser, en hold og en kjøp. Så en mer negativ tendends hos de analytikerne som har truffet best det siste året.

Rigg: Statoil kansellerer NADLs West Epsilon kontrakt. SDRL eier 70% av selskapet. NADL mottar $11m i kompensasjon. Vi venter fortsatt en tung ting videre for oljeservice, spesielt etter at Petrobas har valgt å kutte videre 25% sitt CAPEX program utover.

VALUTA: Nattens valutavinner er den Meksikanske Peso som styrker seg etter presidentdebatten hos naboen og tilsier at Fru Clinton trakk det lengste strået. USD sideveis innenfor siste dagers range, 1,1240 mot EUR og en Index på 95,30. I Østen er børsbildet blandet, Nikkei i positivt terreng og uttalelser fra Abe bidrar til en noe svakere YEN, 100,75 mot USD, presset for sterkere valuta er ikke borte og 100 USDYEN fortsetter å være nivået å passe. Krona handler sterkere med olje og renter. Fredagens valutavekslingstall (pt 900m NOK pr dag salg valuta) for oktober svekker neppe trenden. Vi beveger oss mot viktige 9.00 mot Euro og brudd her åpner 8.93-8.85 noe som vi gi en styrket valuta på over 10 prosent fra årets lav noe som ikke bare har positive sider. EURNOK 9,10 med USDNOK 8,09 og SEKNOK 0,9490.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg