Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $46,18/fat, ned 2,12% siden samme tid i går og opp 0,4% siden Oslo Børs stengte. Iran sier at de ikke vil fryse produksjon før de er over 4m fat/dag. Dette dro ned troen på en avtale. Førstkommende offisielle møte er i november. API oljelagertall viste et fall på 752k fat, bensin ned 3,7m og destillatene ned 343k fat. Et positivt tegn før EIA i morgen. De opprinnelige estimatene der lå på en vekst på 3m fat, men etter API tallene i går venter man på en bekreftelse av de tallene. Man må vente stor svingninger på oljeprisen fremover, da OPEC snakker i hytt og pine. Kom inn meldinger i morgentimene om at Saudi Arabia er villig til å inngå et kompromiss med Iran om å la Iran, Libya og Nigeria få lov til å produsere på fornuftige maksimumsnivået.

HFISK/LSG: Styret i Havfisk anbefaler igjen budet fra Lerøy på NOK 36,50/aksje. Nordea mener også at budet er fair. Aksjen stengte i går på NOK 36,40. Basert på gårsdagens stengning prises HFISK på 11,48x for EV/EBIT inneværende år, mot snittet på Oslo Børs Seafood Indeks på 9,34x. Her er det Austevoll, Grieg og Lerøy som peker seg ut som lav prisen med en prising på hhv 6,53x, 6,72x og 7,83x.

QFR: Selskapet har sikret seg en kontrakt, som kun mangler de siste signaturene, på NOK 200m. Dette tilsvarer NOK 2,8 per aksje eller 38,5% fra gårsdagens stengningskurs. Legger til at selskapet har meldt om en emisjon der de vil øke antall aksjer med opptil 25%.

VALUTA: Det er lite med makrotall og nyheter siden i går så valutaverden stort sett uforandret. USD på positive siden etter Fed uttalelser om at amerikansk økonomi fint klarer høyere renter og sterke forbrukertillitstall. EURUSD 1.1205 med Index 95,45. I Kina ser myndighetene god vekst i fjerde kvartal og anslår 6,6 prosent. Yen vaker 100,50-80 nivået. AUD noe sterkere, mens Kiwi faller noe tilbake. Krona fortsetter å teste sterke siden og ett fall i olje har ikke satt en demper. Rentespread mot utlandet og kanskje spesielt mot Sek er attraktivt. EURNOK åpner 9,11med USDNOK 8,1350 og SEKNOK 0,9450. Detaljomsettings tall kom inn lavere enn forvente på morgenkvisten men hovedfokus mot olje og renter

Vi tar til slutt med chartet på USDMXN ( Meksikanske Peso) Peso vært under press mot USD siste årene, økt Clinton støtte kan hjelpe Peso tilbake.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.