Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $50,70/fat, opp 1,42% siden samme tid igår og opp 1,24% siden Oslo Børs stengte. Oljen falt ned fra det høyeste nivået på tre måneder etter at API oljelagertall viste en vekst på 1,75mfat, første gang det meldes om lagervest på råolje på fem uker. Før disse tallene var estimatene for dagens DOE sine oljelagertall en vekst på 1,4mfat. Får vi en oljepris som holder seg over disse nivåene og som kanskje stiger litt videre utover, vil vi se en økning i både rigger, som vi nevnte i går, og en lagervekst i USA. Goldman melder at en oljepris på $60 vil gjøre at vi får ~500k fat/dag ekstra fra oljeproduksjon i USA.

NPRO: Selskapet oppdaterer på det pliktige budet fra Geveran Trading. De har mottatt aksept på 0,04% av aksjene. Geveran Trading eier nå 53,66% av selskapet.

MODELLPORTEFØLJEN: Vi tok ut NRS fra vår modellportefølje i går. Vi har nå 38% kontanter.

RYA: Selskapet melder trafikktall i dag. De melder om en fyllingsgrad på 95% mot 94% for ett år siden. Antall passasjerer var på 10,8m mot 9,5m. De bekrefter tidligere guidance og forventer at billettpriser kommer til å fall mellom 10-15% de neste seks månedene frem til mars 2017. 12mnd rullerende trafikktall vokste med 16% til 113,2m kunder. Vi er fortsatt positive til RYA fremover og opprettholder vårt kursmål på €16. Bloomberg melder at selv om Q3 trafikktallene til low cost flyselskap kommer til å være svakere grunnet terrorfrykt, mener det at dette kommer til å delvis bli nøytralisert grunnet lav bensinkostnad.

Under ser vi yield for RYA, NAS, EZJ og Air Berlin for Europa de siste 12 kvartalene.

DNB: Carnegie oppgraderer til KJØP vs HOLD og BOFAML oppgraderer til KJØP vs UNDERPERFOM.

LSG/HFISK: Lerøy har fått aksept på 53 536 aksjer i HFISK på NOK 36,50. Dette gjør at etter disse aksjene er Lerøy 70,28% av aksjene i HFISK. Budet går ut 17 oktober.

VALUTA: USD mot sterke siden, renter, ISM tallene og tro på økning fra Fed på neste møte øker. EURUSD under 1.12, men i det store bildet ser vi små utslag. Press på GBP så usikkerheten rundt Brexit og artikkel 50 i sluttavtale gir lavere valuta, 1.2850 mot USD og 10.27 mot NOK. Krona handler på sterke siden, fokus på olje og renter gir positive signaler for vår valuta. 8,93 og 8,80 i EURNOK blir viktige nivåer på veien for en sterkere krone. Inflasjonstall kommer den 10 og kan bli neste viktige makrotall for temperaturen i Norsk økonomi. Vi handler 8,9450 EURNOK med USDNOK 8,00. I Kina er det bekymringer fra offisielt hold over nedsidepress for utenlandshandel. Svakt positive børser i Østen gir mindre press på Yen, 102.30 mot USD. Vi tar med at Australia holder renten uendret og avslutter dagen 0.7675 mot USD

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.