Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $51,58/fat, opp 0,5% siden samme tid igår og ned 0,4% siden Oslo Børs stengte. DOE oljelagertall viste et fall på nesten 3m fat mot API som viste et fall på 7,6mfat. Neste uke kommer en del av OPECs oljeministre til å delta på en konferanse og Algeries oljeminister uttaler at de kommer til å møtes for å diskutere hvordan de skal implementere kuttavtalen. Den venezuelanske oljeministeren har uttalt at han skal møte Putin «veldig snart».

NAS: Selskapet leverte trafikktall for september måned. Yield og RASK er litt ned med hhv 0,41 og 0,37 mot 0,45 og 0,40 samme tid i fjor. Vi kan se i tallene at selv om kapasiteten (ASK) økte med 19% økte passasjertrafikken (RPK) med 21%. Viktig å ta med seg da NAS er et vekstselskap. Vi legger til at EasyJet også la frem trafikktall som viste nøytrale tall, men guider litt ned tallene sine for året med en EBT på £490-495m mot ventet £516m.

BANK: CITI oppgraderer Europeisk banksektor til overweight vs neutral. De mener at risikoen er priset inn og ser vi positivtet og riskreduksjon i sektoren kan skape reversering. De mener også at for at dette skal bli en momentumstrade på oppsiden, må det bli fundamentale forbedringer i sektoren.

VALUTA: Amerikanske ISM tall kom inn sterkere enn forventningene og ga en positiv undertone til markedene. USD på sterke siden. 1.1190 mot EUR og indexen kryper oppover, 96,25. I Østen fikk positive børser flow fra safe haven til markedet. USDYEN 103.50 og vi ser således svakeste YEN sin begynnelsen av September. GBP og CHF også noe svakere siden i går, men de fleste valutakryss innenfor siste tids ranger. Krona i frisk handel i går, profitt på longposisjoner og i et marked hvor mange lå samme vei ble utslagene deretter. Fokus på oljepris, renter og dagens statsbudsjettet. EURNOK 8.9950 med USDNOK 8.0350 og SEKNOK 0,9340

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.