Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $52,58/fat, opp 1,93% siden samme tid igår og opp 0,55% siden Oslo Børs stengte. Oljen er nå opp ca 14% siden OPEC meldte om produksjonskutt, første gang på åtte år. Vi legger til at med orkanen Mattew vil vi nok se en lagerbygging neste uke.

TGS: Selskapet kommer med en Q3 oppdatering for de rapporterer 28. okt. De melder om omsetning på $113m, 15,5% høyere enn forventningene hos analytikerne. Multiklientinvesteringer var ca $82m, i forrige kvartal var den på $44m. TGS har i kvartalet gjort en del oppkjøp så naturlig at denne posten er større. En positiv oppdatering til markedet. Vi forventer basert på dagens oppdatering en positiv dag for TGS og siesmikksektoren.

VALUTA: Amerikanske dollar ble torsdagens klare vinner og stiger i de fleste kryss. Det er troen på høyere rente i en god økonomi og derav økte rentespread mot utlandet som drivkraften. EurUsd 1.1120 med Usdindex på 97.00. Dagens arbeidstall kl 14,30 blir viktige. Britiske renter faller på Brexit og trekker Pund enda videre mot nedsiden. Markedet tro på rentekutt og økonomiske mørke skyer i tiden som kommer. Pund falt kraftig i natt og vi så 30 års lav mot USD, men reverserer seg og etter å ha handlet under 1,21 i natt åpner fredagen GBPUSD 1.2450. GBPNOK 10,06, men vi så handler under 10.00 på natten.

GBPUSD kurs og Volatilitet

I Østen fortsetter børser å tikke høyere og gir økt tro på vekst og normalisering, Yen faller tilbake, 104, 00 mot USD. Gull har siste dager tatt av gode 5 prosent, 1.255 mot USD mens råvarer generelt med press mot oppsiden, Aluminium, 1,680 mot USDt. Statsbudsjettet her hjemme uten store overraskelser og en positiv finansminister ser økt aktivitet og fallende ledighet, rentebunnen anses som nådd. Olje og makro i fokus og mandagens inflasjonstall blir viktige. EURNOK 8,98 og USDNOK 8,07 og SEKNOK 0,9335. Vi legger til at den norske industriproduksjonen falt med 6,2% i august da det var ventet et fall med 0,5%.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.