Morgenkommentar


God Morgen Oljen handler på $52,63/fat, ned 0,74% siden samme tid igår og ned 0,57% siden Oslo Børs stengte. Klokken 14-16 lokal tid (13-15 norsk tid) skal en del oljeprodusenter møtes i Istanbul for å diskutere en produksjonsavtale, sier generalsektretær Mohammed Barkindo i OPEC. Energiministeren til Saudi-Arabia vil ikke delta på møtet onsdag. Videre sier generalsektretæren at en OPEC komite vil diskutere fordelingen av produksjonsmål på et møte i Wien 28-29. oktober. Alexander Novak, Russlands energiminister, uttaler at OPEC må bli enige om en internavtale før Russland kan diskutere spesifikke produksjonsnivåer.

ALUMINIUM: Alcoa leverte tall i går som var svakere enn ventet. Dette var det siste kvartalet Alcoa presenterer tall før selskapet splittes til Arconic og Alcoa. Arconic kommer til å levere produkter og blir mer et «downstream» selskap og den delen som kommer til å fokusere på «upstream» kommer til å hete Alcoa. Alcoa og Arconic kommer til handle som to separate selskaper på børsen. Driftsinntektene kom på $5,21mrd mot ventet $5,33mrd, EPS kom inn på $0,32/aksje mot ventet $0,34/aksje. De nedjusterer guidance for valsede produkter til $4,8-5mrd mot tidligere $5-5,2mrd. De fastholder på guidance om at aluminiumsmarkedet kommer til å være i et tilbudsunderskudd på ~600k tonn, og et aluminaunderskudd på ~1,6m tonn. De guider ned i 4.kv. for flysektoren og peker på lavere etterspørsel varepåfylling og lavere byggfrekvens på A380, B777, B747-8 og C-serie. Dette er en sektor som har vært en solskinnshistorie for aluminiumsselskapene, så har følger vi med videre på den storyen. På oppstrømssiden virket ting greit med an realisert aluminiumspris på $1901/tonn. Ser vi dette over på NHY har vi sett at NHY over tid sjeldent oppnår samme realisert aluminiumspris som Alcoa. USDNOK har holdt seg relativt stabil fra Q2 til Q3 så her venter vi en realisert aluminiumspris for NHY på NOK ~14 000/tonn, dette er da opp fra NOK ~13 000/tonn i Q2. Vi forventer en flat utvikling for NHY og ser på kursfall som kjøpsmuligheter. Vi opprettholder vårt fundamentale kursmål på NHY på NOK 40/aksje.

PGS: Selskapet kommer med en resultatoppdatering. De venter i Q3 en omsetning på rudnt $220m og en EBITDA på rundt $110m. Her venter markedet hhv $182m og $75m. Selskapet melder at multiklientsalget er den viktigste bidragsyteren til den gode utviklingen. Venter en positiv dag for PGS i dag.

DNO: Selskapet kommer med en produksjonsoppdatering på Tawkefeltet og melder om en dagsproduksjon på 109 159 FPD. Selskapet har også fullført boring av tre nye produksjonsbrønner, noe som vil øke produksjonen med ca 10%.

VALUTA: USD fortsetter sin stigende trend og flere USD kryss nærmer seg viktige nivåer. EURUSD 1.1040 og test 1.10 innen rekkevidde. GBPUSD 1.2250 med 1.2000 som viktig nivå og vi ser USDCHF på vei mot 1.00, handler 0.99. Usdindex tar tatt nytt byks til 97,70. I Østen uttaler Kuroda i Japan og sentral personer i BOJ at dagens politikk opprettholders, men at de følger markedet nøye og vil agere deretter. USDYEN 103,60. Krona falt tilbake mot Euro og USD, men styrker seg mot Sek som leverte Kpi tall tirsdag godt under konsensus og synliggjør lave renter lenger ute på tidsaksen. Oljeprisen hovedfokus for Krona, OPEC og tiltenkte produksjonsavtaler vil lede an. EURNOK 9,03 med USDNOK 8,1775 og SEKNOK 0,9275. Vi tar med at FED slipper referat fra siste rentemøte Kl 20,00 i aften.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.