Morgenkommentar


God Morgen Oljen handler på $51,41/fat, ned 2,32% siden samme tid igår og ned 1,12% siden Oslo Børs stengte. Det kom ingen konklusjon ut fra det uoffisielle møtet i Istanbul i går og partene (OPEC og non-OPEC) meldte at de skal fortsette samtalene i Wien 29. oktober. I følge Qatars oljeminister, Mohammed al Sada var det en positiv forståelse mellom partene. Møtet i Wien skal dreie seg om en teknisk utveksling for å tegne et veikart videre uttaler Russlands Novak. Som man sier ligger «the devil in the details» og flere analytikere har uttalt seg usikre på hvordan de løser detaljene i avtalene. Vi legger også til at API oljelagertall viste den kraftigste lagerbyggingen på seks måneder og den første byggingen på seks uker. Oljelagrene vokste med 2,7mfat mot ventet 2mfat og bensinlagrene vokste med 688kfat mot ventet et fall på 900kfat. I dag får vi kl 1630 de offiselle tallene fra DOE.

SAS: Den norske og svenske staten meldte i går at de vil selge inntil 19m aksjer i SAS. Denne transaksjonen ble nå fullført og de har solgt 23m aksjer til en kurs på SEK 15,50/aksje, og tilsvarer 7% av aksjene. Den svenske staten har solgt 13,8m aksjer og den norske staten har solgt 9,2m aksjer. Den svenske staten eier nå omtrent 17,2 prosent av de ordinære aksjene og 17,1 prosent av de stemmeberettigede aksjene i SAS. Den norske staten eier nå omtrent 11,5 prosent av de ordinære aksjene og 11,4 prosent av de stemmeberettigede aksjene. De er nå under en lock-up avtale der de ikke kan selge flere aksjer de neste 180 dagene. Vi uttalte etter kvartalsrapporten at vi var negative til selskapet da sektoren har hatt svak utvikling generelt og SAS sliter med å konkurrere med en del av lavprisselskapene.

ALUMINIUM: Kina eksporterte 390 000 tonn primærealuminium og aluminiumsprodukter i september mot 410 000 tonn i august. De siste månedene har eksporten ligget rundt 400k tonn så dette er in line med tidligere.

VALUTA: Referat fra siste FEDs siste rentemøte tilsier at en renteheving kommer, men at de ennå ikke helt er i boks med all makro. Overvekt tror på desemberøkning ,men det skal være et presidentvalg imellom så ting kan fortsatt påvirke bildet. USD på sterke den siden og vaker i overkant av 1,10 mot EUR. USD Index tester 98,00 og GBPUSD på 1,2185. Gårsdagens positivitet rundt en mulig avstemming blandt folkevalgte rundt Brexit har lagt seg og Pundet er igjen under press. GBPNOK 10,04. I Kina kom eksporttall inn langt svakere enn ventet og sendte Yuan svakere. Røde tall på børser sender YEN sterkere etter å ha handlet over 104,50, vi åpner torsdagen 103,80. Krona svekket seg med fallende oljepris i går aften og stigende oljelagertall. EURNOK i range 9-910 siste periode og vi handler 9,09 på morgenkvisten USDNOK 8,25, mens SEKNOK handler 0,9310.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.