Morgenkommentar


God Morgen Oljen handler på $52,15/fat, opp 1,46% siden samme tid igår og opp 0,7% siden Oslo Børs stengte. DOE oljelagertall viste et bygging i oljelagrene med 4,9m fat mot API i forgårs som viste en bygging på 2,7m fat. Bensinlagrene var ned 1.9m fat mot API som viste en vekst på 688k fat. Dette var en blandet rapport som tilslutt ble tolket positivt og dro oljemarkedet oppover. Fra i går har EIA endret sine rapporteringstall med at de ekskluderer såkalte «lease stocks», olje som kommer fra drilling på leid land. En slik olje er ikke til bruk for kommersielt bruk og en del operatører regner ikke dette som oljeproduksjon før oljen er flyttet fra leiekontrakten. Slike lagre har tidligere vært relativt stabile, så DOE mener at å fjerne disse fra tallene som omhandler ukentlig endring ikke vil skape noe forvirring.

BIONOR: Selskapet kaller inn til en ekstraordinær generalforsamling. Styret ønsker en fullmakt til å utføre flere emisjoner. Styret mener at nåværende fullmakt ikke er tilstrekkelig for å utstede nye aksjer om det trengs. De begrunner dette i at de mener det er viktig at styret har full fleksibilitet til å utstede aksjer på kort varsel for å sikre ytterligere finansiering, strategisk tiltak og/eller videre drift.

TEL: Jeffries nedgraderer til Hold fra Kjøp med kursmål NOK 132 fra tidligere NOK 168.

DNO: Gulf Keystone har gjennomført restrukturering. DNO har gitt et bud på $300m på selskapet. Her var kriteriene blant annet at selskapet skulle gjennomføre en restrukturering for at budet skal være gyldig.

VALUTA: USD handlet under 1,10 torsdag, men endte dagen noe svakere på bekymringer rundt Kina og siste tids makrotall. Det har vært rolig over natten og vi åpner 1,1025 med USD Index på 97,85. Pund under press og usikkerhet rundt Brexit og nå mulig ny Skotsk folkeavstemming om å forlate UK er i hovedfokus. Markedet er usikre på de økonomiske innvirkningene den kommende Brexit vil ha for UK. GBPUSD 1,2180 med GBPNOK nede 9,9650. Ingen store nyheter fra Østen, USDJPY handler 104,05 med AUDUSD 0,7580 og USDCHN ( Yuan) 6,7350. Krona fortsetter i smal range mot EUR, 9,00-9,10. Fokus på olje. Vi åpner 9,01 mot EUR, USDNOK 8,1725 og SEKNOK 0,9280.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.