Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $51,79/fat, ned 0,17% siden samme tid igår og opp 0,76% siden Oslo Børs stengte.

NOD: Selskapet leverte 3.kv. tall i dag som var svakere enn hva analytikerne hadde ventet. De leverte en topplinje på $52,3m mot ventet (Reuters poll) $59,7. De fikk en EBIT på $3,9m mot ventet $8,6m. Selskapet fikk en bunnlinje på $2,6m mot ventet $6,20m noe som gir en EPS på $0,016 mot ventet $0,04. Så svakere over hele linja. Selskapet guider for Q4 en topplinje på $54-57m og en bruttomargin på 46-48%. Analytikerne har tidligere estimert en inntjening i Q4 på $56,8m så relativt det samme der og de har ventet en bruttomargin på 48,90% så litt over hva selskapet selv nå guider. De guidet på 2.kv. rapporten at de så en topplinje på $105-120m, basert på dagens tall og hva de guider for Q4, vil vi ende opp i den lavere delen av rangen ($106-109m). De melder om at omsetningen er $4m negativt påvirket grunnet forsinkelser i leveranser. Kommer disse leveransene i Q4 kan vi vente oss en overall in line guidance som tidligere meldt.

RYA: Selskapet rapporterer i dag oppdatert guidance for året. De trekker denne ned og sier at full year profit kommer til å vokse med 7% istedenfor 12% som tidligere guidet, men at passasjerveksten kommer til å være 12%. De guider ned fuel cost og sier at de venter et fall på 3% mot tidligere 1%. De peker på svekkelsen av pundet som hovedårsaken til denne litt svakere veksten og kommer til å redusere H2 billettpriser med 13-15%. CEO Micheal O’Leary sier at 26% av inntektene deres er i pund. De har redusert sin net profit guidance med 5% fra en tidligere range på €1,375-1,425mrd til en ny range på €1,3-1,35mrd. De sier også at H1 billettpriser var ned 10% mot tidlgere guidet ned 9%, men at effekten av dette er delvis motvirket av lavere bensinpris. For å oppsummere er dette svakt for selskapet, men ikke uventet da vi har sett EasyJet levere svake tall og «hele verden» venter svakere utvikling i England og svak utvikling på pundet nå som Brexit muligens nærmer seg enda mer.

VALUTA: USD faller noe tilbake etter å ha handlet på syv måneders høy i USD Index, 98,16 i går, vi åpner tirsdagen 97,75 med EURUSD 1,1010. Ingen store nyheter, men vi ser renter stiger i flere land som i USA,UK og i Eurosonen på økt inflasjonstro og mindre aktivitet fra ECB. En viss re vekting av renteposisjoner gir bevegelser i markedet. GBP og AUD stiger, mens YEN faller noe tilbake med en god børsdag i Østen der Brexit bekymringer falt tilbake og safe haven posisjoner kommer tilbake til markedet. Vi har USDYEN over 104, mens USDCHN stiger til 6,7450. Krona løfter seg også på stigende renter og positiv undertone i råvaremarkedet. EURNOK igjen under 9 og vi åpner dagen 8,9850 med USDNOK 8,1550 og SEKNOK 0,9275. Fokus idag blir renter og oljeprisen.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.