Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $52,22/fat, opp 0,83% siden samme tid igår og opp 1,83% siden Oslo Børs stengte. API oljelagertall viste et fall 3,8mfat mot ventet vekst på 2,7mfat. Bensinlagrene økte med 929kfat mot ventet et fall på 1,3mfat. Destillatene (inkl diesel og varmeolje) falt med 2,3mfat mot ventet et fall på 1,6mfat. Alt i alt en positiv rapport fra API, så får vi se hva de offisielle tallene sier i dag. Vi legger til at Kinas oljeproduksjon falt med 9,8% i september y-o-y, som gjør det til det største produksjonsfallet y-o-y som det finnes statistikk på i Kina. Denne lave produksjonen kommer også delvis grunnet den høye importen av olje.

TEL: Telenors datterselskap DIGI i Malaysia leverte en EBITDA før andre poster på NOK 1,59mrd i tredje kvartal, her var det på forhånd ventet en EBITDA på NOK 1,55mrd. Driftsinntektene var litt lavere enn ventet da antall abonnementer gikk ned 98k til 12,25m. I går kom Grameen Phone, også et datterselskap av Telenor, sine tall som viste til en EBITDA før poster på NOK 1,78mrd mot ventet NOK 1,6mrd. I andre kvartal stod disse to selskapene til sammen for 27% av Telenor sin totale EBITDA. Opprettholdes deres andel vil de si at Telenor får en EBITDA i 3.kvartal på NOK 12,48mrd mot det analytikerne venter på NOK 11,9mrd noe som i såfall vil gi en beat på oppsiden på 4,87%.

KVÆRNER: Selskapet leverte 3.kv. tall. De kan vise til en EBITDA NOK 223m mot ventet NOK 148,67m. De kan vise til et driftsresultat på NOK 198m mot ventet NOK 123,83. Positive tall fra avviklete virksomheter drevet av en forsikringsutbetaling fra Longviewprosjektet. Dette ga profit for avviklete virksomheter på NOK 146m mot et tap på NOK 20m samme tid i fjor. Selskapet hadde en ordreinngang på NOK 1,05mrd i kvartalet og en ordrereserve på NOK 8,4mrd. Ordreboken er fordelt på 30% for 2016, 55% for 2017 og 15% for 2018. Positive tall som vi venter vil løfte aksjen i dag.

VALUTA: USD handler igjen mot sterke siden, EURUSD handler 1.0980 med Index 97,90, lite med markedsnyheter og de fleste øyner en nå vente mot ECB og Draghi og morgendagens rentemøte. Det er knyttet en viss spenning til stimulipakkene og neste grep fra sentralbanken. GBP fortsetter å reversere seg noe, inflasjonstall hovedgrunn, 1.24 mot GBP og 10,02 mot NOK. I Kina kom industriproduksjonen inn noe lavere enn konsensus, 6,1 prosent, men det er fortsatt solid vekst. En blandet dag på Østens børser, YEN og AUD begge noe sterkere, 103,75 og 0.7670 AUD ledes an av makro, renter og råvarepriser. Krona handler mot sterke siden, 8,96 mot EUR, USDNOK 8,1650 og SEKNOK 0,9230. Olje og renter er hovedfokus også i dag, lite med makrotall denne uken.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.