Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $52,38/fat, opp 0,3% siden samme tid igår og uendret siden Oslo Børs stengte. EIA oljelagertall viste et fall i lagrene som var større enn API viste tirsdag. De viste til et fall i råoljen på 5,2m fat mot API som viste et fall på 3,8m fat. Bensinlagrene viste en vekst på 2,5m fat mot API på 929k fat. Destillatene falt med 1,2m fat mot API 2,3m fat. Alt i alt en positiv rapport for oljen, men ikke nok til å virkelig får den til å bryte opp. Tydelig at markedet avventer hva OPEC gjør og legger mindre vekt på disse tallene nå.

NAS: Selskapet leverte i dag 3.kvartalstall som var roughly in line med hva anlytikerne ventet. Topplinjen viste til NOK 8360m mot ventet NOK 8410m. EBITDAR NOK 2573m mot ventet NOK 2473m og et nettoresultat på NOK 993m mot ventet NOK 957m. Enhetskostnaden endte på NOK 0,39 og de opprettholder guiding på en enhetskostnad på NOK 0,38. Selskapet kan vise til marginforbedringer over hele linja sammenlignet med samme kvartal som i fjor og forrige kvartal. Selskapet leverer positivt og har god kostnadskontroll. De viser at de klarer å fylle flyene sine og at kapasitetsøkningen blir fulgt med passasjerer som vil fylle setene. Positive tall som kommer til å gi støtte i aksjen, men bunnlinjen var et par prosent over konsensus venter vi en svak positiv dag i dag.

AVANCE: Selskapet melder kvartalstall for 3.kvartal i dag. T/C inntekter kom på $12,94m mot ventet $11m, men viser til nettinntekter på -$60,7m mot ventet -$16m. Dette er sterkt drevet av nedskrivninger på flåten, da man venter svake rater fremover. Selskapet melder også at de ser på endring i finansielle lånekrav med å senke Equito Ratio fra 30% til 25% blant flere andre. Denne avtalen er avhengig at selskapet henter inn $55m i egenkapital, så her kommer det en emisjon og spm er bare på hvilken kurs.

VALUTA: Dagens rentemøte i ECB blir på mange måter viktig, agendaen er fullpakket med utfordrende top picks. Brexit, stimulipakker, vekst og inflasjon er topp temaer og disse krydres med Banker og Hellas så ingen grunn til å tro møtet på noen måte blir kjedelig. Konsensus i markedet er uendret så det blir kanskje mer hva de sier som blir viktig. Pressebrief KL 14,30. USD tilbake og utfordrer den sterke siden, USD Index igjen over 98, mens EURUSD handler 1,0960 og etter nattens debatt i Las Vegas synes Clinton være nærmere en seier den 8 november. Vårt lille wild card, Meksikanske Peso forsetter å stige med utviklingen i valgkampen, 18,50 nå mot USD. Stille dag i Østen, YEN sideveis og handler 103,75 mot USD, mens AUD faller noe tilbake på skuffende arbeidstall, 0,7670 mot USD. Krona handlet på sterke siden onsdag, renter og olje og utlendingers appetitt for NOK løfter valutaen. Vi så lave 8,92 mot NOK, vi åpner torsdagen 8,9325 med USDNOK 8,15 og SEKNOK nede 0,9210. Vi tar med at NB utgir sin utlånsundersøkelse i dag, KL 10 er tidspunktet.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.