Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $51,57/fat, opp 0,5% siden samme tid fredag og ned 0,2% siden Oslo Børs stengte. Fredag kveld viste Baker Hughes riggtelling en vekst på 11 oljerigger i USA. Dette gir totalt 443 oljerigger i USA. Dette er 17 uker på rad på vekst i antall oljerigger, den nest lengste uavbrutte vekstperioden siden 1987, kun bak en 19 ukers vekst i 2011. Så lenge vi har en oljepris over $50 vil vi se vekst i antall rigger. Rystad Energy estimerer en breakeven pris for de store shale oil produsentene på $58/fat for WTI olje. Iraks oljeminister er ute å uttaler at Irak bør unntas produksjonskutt da de trenger inntektene i kampen mot IS. Da stiller de seg i rekken av OPEC land som mener de ikke bør bli en del av en produksjonsfrysavtale. Fra før har Iran vært sterkt ute med å mene at de ikke skal fryse eller kutte før de er tilbake til over 4mfat per dag.

Denne uken får vi mange kvartalstall fra selskaper notert på Oslo Børs.

Mandag:

MING, HELG, SSI

Tirsdag:

NHY, SSO, HAFS, WEIFA, KIT, TOTG

Onsdag:

TEL, GJF, XXL, ZAL, STB, SRBANK, BIOTEC, FOE, BEL, RING, SVEG

Torsdag:

STL, DNB, PGS, AQUA, HEX, SIOFF, NGT, QFR, APP, ASETEK, AVM, COV, POL, SPU

Rentebeslutning i både Norge og Sverige

Fredag:

TGS, AKSO, SKI, BON, NONG, GYL, KOG, NOFI, PROTCT, SBHE, STAEN

MING: Sparebank 1 SMN leverte tall i dag. De fikk netto renteinntekter på NOK 449m mot ventet NOK 490m og totale inntekter på NOK 1134m mot ventet NOK 1053m. Den forventede rentenettoen var på 1,39% mot ventet 1,3%. Deres resultat før skatt var på NOK 500m mot ventet NOK 455m. Banken kan vise til en ROE på 11,3% mot ventet 10,8%. De har oppnådd en kjernekapitaldekning på 14,3%, med et mål om 14,5% innen nyttår. Alt i alt gode tall, med en litt svakere renteinntekt enn ventet. De sliter med, i likhet de andre bankene, lån mot olje og offshore. Misligholdte og andre tapsutsatte lån i prosent av brutto utlån økte til 1,18% mot 0,53% i forrige kvartal. Banken guider selv at de ikke trenger å endre tapsanslagene mot offshoresegmentet til noe er enn NOK 500m da totale utlånsvolum til sektoren er på NOK 6,2mrd. Vi ser på dette som gode resultater og venter en positiv børsdag for MING.

VALUTA: Ny uke som starter i samme gata som forrige uke avsluttet, USD på sterke siden og hovedfokus mot renter og økt tro på en renteøkning i Desember. EURUSD 1,0870 med USD Index 98,75. Styrket USD gir nedsidepress for metaller og råvarer. Aluminium handler 1635 USDt mens Gull 1,265 USD. Rolig dag i Østen hvor de store valutakryssene handler uten store endringer, USDYEN 103,90 med AUDUSD 0,7625. CHF og GBP mot sterke siden, usikkerhet styrer CHF, mens god makro hjelper GBP. EURCHF 1.0810 med GBPNOK 10,08. Det blir rentemøte i Norge og Sverige torsdag. Konsensus for Norges Bank er uendret, støttet av fredagens rapport fra Regionalt Nettverk samt inflasjon og et hett boligmarked. NB ønsker strengere lånevilkår for boliglån, uvisst om dette tas til følge eller hvordan markedet reagerer. EURNOK 8,98 med USDNOK 8,2575 og SEKNOK 0,9255. Vi tar også med Riksbanken som også har møte torsdag (Kl 09,30 for resultat) hvor konsensus er som i Norge, uendret.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.