Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $50,34/fat, ned 2,12% siden samme tid fredag og ned 1,64% siden Oslo Børs stengte. API oljelagertall viste en økning på 4,8mfat råolje i forrige uke. En økning på 1,8mfat bensin, men destillatlagrene var ned 0,9mfat. En svak rapport som dro ned oljemarkedet.

TEL: Selskapet leverte 3.kv.tall i dag som kom inn blandet. Driftsinntekter kom inn på NOK 32,8mrd mot ventet NOK 32,9mrd. EBITDA (før andre poster) kom inn på NOK 12,459mrd mot vårt estimat på NOK 12,8mrd og konsensus på NOK 11,9mrd. Selskapet fikk et driftsresultat på NOK 3,167mrd mot ventet NOK 6,826mrd. Så større avskrivinger her enn ventet. Resultatet før skatt (EBT) endte på NOK -2,353mrd mot ventet NOK 2,55mrd. Earnings per share endte på negativt NOK (3,21) mot ventet NOK 0,56. Det negative resultatet preges av ytterligere nedskrivinger i India på NOK 4mrd. Driftsmessig leverte selskapet gode tall, men grunnet nedskrivinger får de en svak bunnlinje. Basert på de estimatene som ligger til grunn ventes en EBITDA på året til NOK 43,705mrd og da prises selskapet til en EV/EBITDA på 4,38 mot peers på 7,74x og en utbytteyield på 5,4% mot peers på 5,38x . Alt i alt en relativt grei rapport for driften, men en svakt kvartal drevet av større nedskrivinger. Venter en flat utvikling for aksjen fremover i tid.

XXL: Selskapet leverte kvartalstall for 3.kv. De fikk totale inntekter på NOK 2,08mrd mot ventet NOK 2,184mrd. En EBITDA på NOK 214m mot ventet NOK 229m. Selskapet fikk en EBIT på NOK 181m mot ventet NOK 200m og tilslutt kan de vise til en bunnlinje på NOK 124m mot ventet NOK 148m. De peker på en unaturlig varm og tørr september som en av grunnen til litt lavere salg. Bruttomarginen litt faller fra 39% til 38,5%, da de sliter med å skalere opp i Finland, høyere kostnader i sentrallagrene og en del oppstartskostnader i Danmark. Norge står fortsatt for en signifikant størst del av deres totale omsetning. Vi ser en kroner som holder seg sterk, og kan styrke seg utover neste år med en oljepris som er i medvind og en større norsk rentespread til utlandet. Selskaper som tjener på en sterkere kroner er hovedsakelig konsumvaresegmentet som importerer en del varer. Dette er selskaper som Kid, Europris og XXL. Viktig å være oppmerksom på dette utover. Med de estimatene som ligger inne for Q4, prises XXL nå til en EV/EBIT på 23,96x mot Peers på 18,36x. Ser denne aksjen som fullpriset akkurat nå, men triggere på oppsiden er kostnadsutviklingen i Danmark, oppskaleringen i Finland, åpning av butikker i Østerrike og kroneutviklingen fremover.

VALUTA: USD i sideveis siden igår. Nattens range 1,0875-1,0895 sier sitt. Fokus på renter og valget som nærmer seg. USDMexico 18,52, mens USDCAD handler 1,3350 så CAD faller noe tilbake. BOJ forventes holde dagens renter uendret og holder dagens politikk inntakt etter to dagers møte avsluttes i morgen torsdag. Rolig dag på Østens børser og de fleste valutakryss i siste tids range. USDYEN 104,40 mens AUD noe sterkere på 0,7685. Krona svekker seg med fallende oljepris men utslagene er så langt små. EURNOK handler rett i overkant av 9,00 etter å ha ligget mesteparten av gårsdagen rett under. NB sitt rentemøte i morgen deler fokus med oljeprisen. USDNOK 8,27, GBPNOK 10,06 med SEKNOK 0,9265

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.