Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $46,29/fat, ned 1,82% siden i går samme tid og ned 0,62% siden Oslo Børs stengte fredag. Vi er inne i en bearish periode for oljeprisen etter at man mister mer og mer troen på et OPEC får til en verdifull avtale i slutten av november. Vi fikk også på onsdag den største lagerbyggingen på 30år.

SCH: Selskapet leverte kvartalstall i morgentimene. Topplinjen kom inn på NOK 3798m mot ventet NOK 3819m. EBITDA kom inn på NOK 572m mot ventet NOK 510m. EBIT kom på NOK 354m mot ventet NOK 336m. Nettoresultatet kom på NOK 197m mot ventet NOK 152m. Tall som var bedre enn hva analytikerne ventet. Selskapet har 8 kjøpsanbefalinger, 4 holdanbefalinger og 4 salgsanbefalinger og A-aksjen har et gjennomsnittling kursmål på NOK 265,92 og en mediankursmål på NOK 280.

NAS: Selskapet leverer trafikktall for oktober måned. De leverer en yield på 0,42 mot 0,41 i september og en RASK på 0,37 mot 0,37 i september. Fyllingsgraden er litt ned fra september og kommer inn på 88,4% mot september på 89,4%. Dette kommer av at kapasiteten har økt med 2,5%, mens passasjertrafikken kun økte med 1,5%. Den gjennomsnittlige flydistansen økte med 6% fra oktober i fjor. Det ble også kjent at Norwegian kan fly over russisk luftrom i ruten mellom Oslo og Bangkok. Tall som er relativt in line med forrige måned og som reflekterer selskapets økte lengder. Saken som omfatter Open Skies med flyging til USA er heller ikke ferdigbehandlet. Vi venter at tallene som kom inn i dag går forbi som en non-event.

VALUTA: Usikkerheten rundt USA valget gir økt volatilt i marked der mange av aktørene ønsker å hedge deler av sine fordringer og posisjoner. USD under press, men så langt er utslagene kontrollerte. USD Index 97,30 med EURUSD 1,1100. USDCHF nede 0,9750 mens USDMXN 19,15 etter en volatil dag torsdag. Det er arbeidstall fra USA i dag men hovedfokus er nok mer rettet mot nye meningsmålinger. CHF faller noe tilbake og handler 1,0825 mot EUR mens GULL handler i underkant av 1.300 USDo. I Østen fikk NIKKEI nok en rød dag og med safe haven status styrker YEN seg, 103,30 mot USD. Det var små utslag i AUD og NZD på deres siste ukedag. I England fikk pundet seg en opptur på en domstol mener Brexit må godkjennes av Parlamentet, for øvrig anket til høyesterett, og BoE holdt renter og stimuli pakker uendret. BoE uttalte også at flere rentekutt ikke er sannsynlig. GBPUSD 1,240 med GBPNOK 10,1950.

Her hjemme fortsetter boligprisene å stige og NB sine bekymringer er inntak. Dagens industri ordre tall KL10 kan gi videre næring tilstanden i Norsk økonomi.

Fokus på forhandlinger rundt 2017 budsjettet og oljeprisen i det korte bildet. EURNOK 9.0850 med USDNOK 8,1825 og SEKNOK 0,9130.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg