Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $45,19/fat, ned 2,1% siden igår samme tid og ned 1,46% siden Oslo Børs stengte. I et risk off market slår det også kraftig negativt for oljen.

Presidentvalget: TRUMP VANT VALGET. Vi opplever et lignende scenario som ved Brexit avstemmingen. «Hele» verden trodde Hillary skulle vinne, men i likhet med Brexit avstemming tok dette valget folk på senga. Markedene reagerer negativt på nyheten. Futurene viser som følgende prosentuell utvikling: Dow -3,5%, SP500 -4%, DAX -4,43%. I Asia er Nikkei ned 5,36%. VIX på SP500 indeksen indikerer opp 28%. Det er fortsatt noen vippestater igjen, Arizona, Wisconsin, Michigan, Minnesota, New Hampshire og Maine, men selv uten disse til Trump vil han fortsatt vinne.

ALUMINIUM: Det amerikanske handelsdepartementet har funnet ut at en del kinesiske produkter fra selskapet China Zhongwang Holding har omgått handelsrestriksjoner. Dette gjør at USA innfører flere restriksjoner på en del aluminiumsprodukter.

VALUTA: Amerikanerne har talt og valgte Trump og vi går mot et heller volatilt marked. President og flertall i begge husene gir i realiteten muligheter for å gjennomføre poltikk så gir Trump økt gjennomslagskraft. Det største utslaget ser vi i USDMXN og Peso faller over 20 prosent til 20,19. EURUSD handler 1,1200 med en USD Index på 96,50, men vi forventer store utslag i neste dager. Safe haven kryss styrkes og GULL handler 1.320 USDo, USDYEN 102,40 og EURCHF 1,0820. Norske kroner faller også tilbake, olje og generell uro i fokus. EURNOK 9,16 med USDNOK 8,18 og GBPNOK 10,24. Svenske bryter 10,00 mot EUR, referat fra siste rentemøte kommer i dag KL 09,30, SEKNOK 0,9160. Vi gjentar at volatilitet og utslag neste dager vi være uvanlig store, men når støvet har lagt seg vil fokus igjen rettes mot de underliggende økonomiske faktorer.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.